Dag #5: Augrabies Falls - 14 juni 2023

Wanda Spohr op 14 June 2023
Dag #5: Augrabies Falls

Zoals beloofd hierbij de post van o.a. de zonsopkomst in Augrabies Falls National Park. Het was meer dan de moeite waard om voor dag en dauw op te staan! Wow! En ook op dit tijdstip waren we dus nog de enigen in het park doordat we in het enige chalet dat in het park ligt mochten overnachten: Gorge View Cottage.

De klipspringers en dassies waren net zo toe aan de zon als wij dus helemaal alleen naar de zonsopkomst kijken zat er niet in. Voordat er ook maar iemand in het park toegelaten werd, zijn wij in de auto gestapt en zijn we zebra's, spring - en gemsbokken en een giraffe tegengekomen die heel relaxed aan zijn ochtendmaaltijd was begonnen en al etend aan de verse bladeren van de bomen zich niet liet storen door ons.

Het Augrabies Falls National Park bezoek je niet voor het wildlife, maar puur voor een bezoek aan de indrukwekkende waterval, die je vanaf verschillende observatie decks kan bezichtigen, en de prachtige unieke natuur en de landschappen.

Wanneer je het water door de kloof van de Augrabies watervallen hoort bulderen, besef je weer wat voor kracht er in de natuur schuilt. Dan begrijp je ook waarom de Khoisan de Augrabies watervallen ook wel 'de plaats van groot lawaai' noemen.

Het Augrabies Falls National Park heeft een oppervlakte van 820 km² en strekt zich uit langs de Oranjerivier. Het gebied is erg droog. De waterval is ongeveer 60 meter hoog en is ontzagwekkend als de rivier overstroomt. De kloof onder de watervallen is gemiddeld ongeveer 240 meter diep en heeft een lengte van 18 kilometer. De kloof is een indrukwekkend voorbeeld van erosie in een granieten kelder.

En voor de sportievelingen onder ons? Dit nationale park staat ook bekend om de mooie hiking trails die je kan bewandelen en er is zelfs jaarlijks een stoere 3-daagse MTB-race. Voor meer info kijk op: https://www.transaugrabies.co.za/ Uiteraard vertel ik je ook graag meer hierover! Volgend jaar wordt deze gehouden op 14-16 juni 2024.

Wanneer ga jij deze waanzinnig mooie plek ontdekken?

#greenkalahari #quivertreeroute #augrabiesfallsnationalpark #transaugrabies #experiencenortherncape #NCbucketlist #experiencenortherncape #gorgeviewcottage #oranjekom #mostbeautifulsunrise #sanparks#NorthernCapeTourism #visitsouthafrica