De D is van: Denemarken

Wanda Spohr op 15 June 2022
De D is van: Denemarken

Puur en eenvoudig zijn de kenmerkende elementen van de landschappen in Denemarken met zijn uitgestrekte zandstranden met grote duinen in Jutland en spectaculaire krijtrotsen op het eiland Møn.

Beklim de Råbjerg Mile. Deze wandelende duin verplaatst zich dankzij de wind tot wel 18 meter per jaar. De duin ligt vlakbij Skagen en is de grootste wandelende duin van Noord-Europa. Rondom de duin zie je afdrukken die de duin heeft achtergelaten tijdens zijn reis.

Ook cultureel is Denemarken interessant. Steden als Kopenhagen, Aarhus en Odense kennen een grote diversiteit aan musea, kunstgalerijen en restaurants van hoog niveau. Bezoek organische wijnboerderijen en bezoek de ambachtelijke brouwerij van het eiland Funen, gerund door mensen met een passie voor de klassieke brouwkunst, waar het bier gemaakt wordt van enkel pure ingrediënten.

Probeer een Flødeboller (een soort met chocolade omhulde marshmallows). Een ware lekkernij waar de Denen zo van houden dat ze graag geloven dat deze van Deense afkomst zijn, maar het recept hiervan is toch echt in 1912 uit Amerika geïmporteerd.

Denemarken is uitermate geschikt om als gezin naartoe te gaan. Los van het bekende Legoland kun je het Ribe Viking Center in de gelijknamige plaats bezoeken , waar het dorp wordt bewoond door echte Vikingen. Laat de sprookjes van Hans Christian Andersen tot leven komen in zijn geboorteplaats Odense tijdens een bezoek aan de Tinderbox waar de kinderen kostuums passen en deelnemen aan de beroemde sprookjes. Download tevens de sprookjesapp voor de magische wandeling The Fairytale Hunt.

Uiteraard mag een bezoek aan de bekendste toeristische trekpleister van Denemarken niet ontbreken. Het bronzen beeldje van de Kleine Zeemeermin, uit het sprookje van Hans Christian Andersen, is meer dan honderd jaar oud.

Kies je liever voor een ruiger en desolater gebied? Groenland en de Faeröer Eilanden maken ook onderdeel uit van het Koninkrijk Denemarken.

Wanneer bezoek jij dit veelzijdige land? Farvel! Wanda

https://lnkd.in/eSuRwY5Y T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl

#danmarktravel #personaltravelagent #traveltheworldwithme #wandaspohrtravelcounsellor