De E is van: Ecuador

Wanda Spohr op 18 June 2022
De E is van: Ecuador

Ecuador heeft nog een heerlijk authentiek karakter, met koloniale boetiekhotels, rustieke hacienda’s en traditionele kledij.

De werelderfgoed-steden Quito en Cuenca zijn fotografische hoogtepunten en in de noordelijke stad Otavalo word je verrast door de kleurrijke handelswaren van de lokale markt.

Via de ‘Avenue of the volcanoes’ reis je door adembenemend berglandschap en nevelwouden. Andes-dorpjes, fantastische uitzichten en agrarische velden wisselen elkaar af.

Het Ecuadoriaanse schilderachtige dorpje Angochagua ligt aan de voet van de machtige Cerro Imbabura en wordt omgeven door het magnifieke Protected Zuleta Forest Reserve en de Andes-bergketen. Je vindt hier dichte bebossing, imposante bergen, slapende vulkanen en een overvloed aan unieke flora en fauna.

Hoogtepunten in de omgeving zijn het Condor Rehabilitation and Interpretation Center, een indrukwekkende 11e eeuwse archeologische site en ontmoetingen met de omliggende inheemse gemeenschappen.

Gelegen in het paradijselijk regenwoud van Ecuador en grenzend aan het Yasuni Nationaal Park ligt het luxe resort La Selva lodge. De lodge heeft uitzicht op het prachtige water van Lake Garzacocha. Als de nacht valt, kun je genieten van heerlijke gerechten in het restaurant bereid door beroemde chef-koks met op de achtergrond het gezang van de vogels en dieren van de Amazone. De stijlvolle cabaña's zijn geïnspireerd door native bamboe ontwerpen. Velen hebben tubs, regenwoud douches en uitzicht op het meer.

Er zijn letterlijk duizenden planten en dieren die je kunt waarnemen in de buurt van de lodge en de lagune, zoals papegaaien, apen, toekans, kaaimannen en kikkers.

Sluit af met een bezoek aan de spectaculaire Galapagoseilanden: de eilandengroep die Charles Darwin geïnspireerd heeft tot zijn evolutietheorie. Vele diersoorten komen nergens anders ter wereld voor. Zo vind je er zeeleguanen, reuzen Galapagos schildpadden en blauwvoet Jan van Genten.

Ook genieten in Ecuador van overheerlijke koffie, de bijzondere vogelsoorten, kleurrijke bewoners en de pure natuur? Bel of mail mij voor een advies op maat!

Adiós! Wanda

https://lnkd.in/eSuRwY5Y T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl #ecuador #traveltheworldwithme #galapagos #welovetravel #reisopmaat #personaltravelagent #wandaspohrtravelcounsellor