De O is van Oostenrijk

Wanda Spohr op 07 October 2022
Met vele barokke paleizen, prachtig geplaveide pleinen en een grote hoeveelheid winkels is Wenen in Oostenrijk een van de meest sfeervolle steden van Europa. Breng een bezoek aan de Spaanse rijschool, Weense staatsopera en het Wiener Riesenrad. In november en december, wanneer de paleizen prachtig worden verlicht en de verschillende kerstmarkten worden geopend, is Wenen nog romantischer! Vanaf 19 november wordt de grote kerstboom voor het stadhuis opgezet en start de Wiener Christkindlmarkt am Rathausplatz, één van de vele gezellige kerstmarkten die de stad rijk is.

Zelfs voor veel Oostenrijkers is Graz onbekend terrein. Onbegrijpelijk. De tweede stad van het land steekt Wenen wat mij betreft naar de kroon. Je vindt er schitterende architectuur, een spannende kunstscene, eten en drinken van topkwaliteit en een bijzonder relaxte sfeer – om maar te zwijgen over de locatie aan de voet van de Alpen.

Hoteltips: Wenen - Hotel Daniel Vienna met appelbomen en bijenkorven op het dak en waar je in een kamer met hangmat kunt slapen of in een luxe trailer Graz - Hotel Daniel Graz waar je in een loftkubus op het dak van het hotel kunt overnachen. De kubus is ontworpen door de Berlijnse ontwerper Werner Aisslinger en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en heeft een thuisbioscoop en een privélift.

Tips Oostenrijk:. 1) Bezoek het wereldberoemde Hallstatt in de winter 2) Loop over Europa's langste hangbrug in Tirol 3) Voor de wielrenners: Duizend meter hoogteverschil en tientallen haarspeldbochten. En dat op minder dan 23 kilometer. De Silvretta Hochalpstra?e in Vorarlberg is geliefd bij racefietsers vanwege het scherpe bochtenwerk. Komend vanuit Tirol begint de weg in Galtür (1725 meter) en stijgt vervolgens vervaarlijk richting de Silvretta-stuwmeren bij de bergpas op 2023 meter. 4) De Tannheim-wandeltocht van 5 tot 6 uur vat eigenlijk alles samen waarom Tirol zo'n mooie bestemming is: spectaculaire uitzichten op de wandeling die zo goed als iedereen zonder problemen kan volbrengen. De hoogtepunten zijn de rit met de kabelbaan vanaf de Neunerköpfle, de marmotten en gemsen die je onderweg kunt zien en uiteraard de drie meren. Lunchtip: Landsberger Hütte met uitzicht over twee van de drie meren.

Wanneer ga jij naar Oostenrijk? Informeer bij mij naar de prijzen en beschikbaarheid voor een (ski)vakantie of stedentrip. Ik help je graag!

Liefs, Wanda

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl W. https://lnkd.in/eSuRwY5Y

Aangesloten bij ANVR, IATA, SGR en het calamiteitenfonds.