De P is van Portugal

Wanda Spohr op 21 October 2022
Portugal is zo een land waar je nooit uitgekeken raakt! Van kajakken langs de ruige kustlijn tot een portproeverij en van eeuwenoude kastelen bezoeken tot surfen over de beste golven. Reizen in Portugal is een fijne combinatie van stad en natuur. Je kunt er tientallen activiteiten ondernemen maar ook heerlijk relaxen.

De kustlijn van de Algarve is één van de mooiste kustlijnen van Europa. Tussen de enorme rotsformaties vind je verstopte strandjes met helderblauwe zee, tientallen grotten en gave uitzichtpunten. Een perfecte uitvalsbasis is het plaatsje Lagos.

Stap in je huurauto, zet je favoriete playlist op en je bent klaar om een te gekke roadtrip door Portugal te maken. Je rijdt langs uitgestrekte wijngaarden en passeert authentieke Portugese dorpjes. In Lissabon, één van de leukste steden van Europa, verveel je je geen seconde en tussen de kastelen en paleizen van Sintra waan je je even in de 15e eeuw.

In Portugal vind je veel landhuizen die omgetoverd zijn tot luxe B&B of retreat. Deze landhuizen liggen vaak op een groot landgoed waar eigen eten verbouwd wordt. Je kunt er heerlijk luieren, andere mensen ontmoeten, surfen, een yogaklas volgen en nog veel meer. De één is heel luxe, de ander geheel ecologisch of met een prachtig uitzicht.

Zo'n 1000 km van ten zuidwesten van Portugal ligt het bloemeneiland Madeira. Op dit mooie subtropische eiland is het altijd lente. Madeira kent, net als de Azoren, een vulkanische oorsprong. Daarom is een uitstapje naar de indrukwekkende Grutas de São Vicente een van de mooiste bezienswaardigheden op Madeira. Want deze grotten zijn het resultaat van een uitbarsting van ongeveer 500.000 jaar geleden.

Het blijft een kwestie van geluk, maar op Madeira is de kans erg groot dat je dolfijnen en walvissen in het wild ziet. De leefomstandigheden voor walvissen en dolfijnen zijn op Madeira ideaal, onder andere door de diepe wateren vlakbij de kust. Sommige soorten uit de familie van de walvis zwemmen het hele jaar in de buurt van het eiland. Andere walvissoorten gebruiken Madeira als tijdelijk onderkomen.

Als wandelen je hobby is, dan zal een vakantie op Madeira een droom zijn die uitkomt. Al jarenlang komen fervente wandelaars van heinde en ver om de schoonheid van het eiland te voet te ontdekken. De natuur is zo onaangetast en intens dat je je een beter decor bijna niet kunt voorstellen.

Steeds meer natuurliefhebbers laten zich verrassen door de schoonheid van de Azoren. Of op z'n Portugees de Açores. Toch is de vulkanische eilandengroep in de Atlantische Oceaan nog een relatief onbekende vakantiebestemming.Een bezoek aan de Azoren is een regelrechte droom als je houdt van bergachtige landschappen, warmwaterbronnen, steile rotswanden, ruige kliffen, talloze watervallen, kraters, vulkaanmeren, bossen en indrukwekkende valleien.

Meer info? Neem gerust contact met mij op!

Tchau! Wanda

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl W. https://lnkd.in/eSuRwY5Y