De Q is van Qeubec

Wanda Spohr op 24 October 2022
Wil je eens buiten Europa naar Frankrijk? Dan is ‘Le Québec’ the place to be! Québec City is een charmante stad met veel terrasjes, barretjes en bistro’s, maar dan wél prettig geprijsd ten opzichte van Parijs. Je kunt langs de oude stadsmuur, die geheel intact is gebleven, wandelen. Het sprookjesachtige Le Château Frontenac is niet te missen! Dit hotel is een goed kompas, want is overal vanuit de stad te zien. Behoefte aan nog meer geschiedenis? Dan is een bezoek aan The Battlefields Park en de Citadel niet te missen.

Naast Québec City mag Montréal natuurlijk niet ontbreken. Je krijgt hier twee steden voor de prijs van één! Je kunt het haast niet bedenken, maar onder straatniveau is nóg een hele stad te vinden met de naam La Ville Souterraine, een winkelcentrum met 1600 winkels, 200 restaurants en soms kantoorgebouwen. En dit allemaal ondergronds.

De provincie Quebec ligt in het noordoosten van Canada en is volledig Franstalig en maar liefst bijna 50x zo groot als Nederland en leent zich uitstekend voor een fly/drive.

Tips: - In Tadoussac kun je een boottocht maken op zoek naar de witte Beluga walvissen - Geniet in Perce om te genieten van de rust en een fijne maaltijd van vis en schaaldieren wat hier vers uit de zee komt - Volg de La Route des Vins, een wijnroute dus. Het ligt rechtsonder Montréal en loopt door de Cantons-de-l’Est. Bij Diable Vert kun je zelfs in een vliegende fiets over ravijnen en watervallen fietsen. Op z’n Frans heet dat vélo-volant - Spot wildlife als je koers zet naar het spectaculaire Forillon National Park met dramatische, steile kliffen, helderblauwe baaien en mysterieuze grotten - Ook denk je zo 1,2,3 niet aan wintersport in dit gedeelte van Canada. Maar dat kan wel degelijk hoor. Mont Tremblant is een prettig skigebied. Want het is er gezellig. Je zou haast denken dat je in Europa bent. Alle winkeltjes en restaurants zijn op loopafstand. En…het is autovrij! - Vaar langs Bonaventura Island, de pleisterplaats van een enorme kolonie Jan van Genten.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en prijzen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op voor een offerte en ik stippel graag jouw droomreis uit met jouw highlights naar keuze.

Au revoir! Wanda

T. 06 - 23 44 91 29 E. wanda.spohr@travelcounsellors.nl W. https://lnkd.in/eSuRwY5Y