Orlando, voor klein en groot!

Yvette Bodur - van der Ende on 01 February 2011

Deel dit:

Een van mijn favoriete bestemmingen is Orlando!

Orlando ligt in de staat Florida, in de Verenigde Staten. Je kunt deze bestemming het hele jaar door bezoeken en vooral als je van pretparken houdt kun je hier echt je hart ophalen.

Ons laatste bezoek aan Orlando was in 2009. We vertrokken in de herfstvakantie met het gezin en opa en oma naar de zon. We vlogen met de Lufthansa en na een overstap in Frankfurt kwamen we aan het begin van de avond aan in Orlando. Hier konden we de huurauto ophalen. We hadden een heerlijk grote auto waar we met gemak in pasten met z´n vijven en de 5 koffers.

We verbleven in hotel Fairfield Inn by Marriott. Dit hotel ligt zeer centraal ten opzichte van de parken en heeft een heerlijk zwembad om bij te komen na de langen dagen pretpark.

Ons hotel lag aan het eind van International Drive. Dit is een lange straat met restaurantjes, toeristenwinkels en hotels. Vooral ´s avonds is het hier druk.

Wij hebben in 10 dagen tijd veel gedaan en gezien. Zo zijn we o.a. naar de verschillende Disneyparken geweest. Disney Orlando bestaat uit 4 verschillende parken : Magic Kingdom, Animal Kingdom, Epcot en Disney Studio´s. Het Magic Kingdom park is het bekendst. Hier zijn de meeste bekende en grote attracties. In dit park alleen al heb je eigenlijk minstens 2 dagen nodig. Animal Kingdom is een heel mooi park met veel dieren, zo kun je o.a. een safari maken. Ook zijn hier een aantal attracties. Epcot bestaat eigenlijk uit 2 verschillende delen, het eerste deel is het technische deel waar je het nieuwste van het nieuwste kunt zien. Daarnaast liggen rondom een meer een aantal landen. Zo kun je in 1 dag tijd naar Mexico, Frankrijk Duitsland etc. De studio´s tot slot, hier kun je zien hoe de films gemaakt worden, daarnaast zijn er diverse stuntshows en natuurlijk een aantal attracties.

Seaworld, in dit park zijn shows met dolfijnen, orca´s, zeehonden. Daarnaast een aantal attracties voor de echte durfals (niet voor mij dus) en een aantal attracties die leuk zijn voor kinderen. Tegen betaling kun je een bakje vis kopen en dan kan je de dolfijnen voeren. Erg leuk voor de kinderen.

Het park van Universal zijn we nog niet geweest. Dit bewaren we voor de volgende keer!

Naast alle pretparken kun je ook een dagje naar het strand rijden. Het dichtstbij is Cocoa Beach. In een uurtje kun je dan op het strand liggen.

Je kunt in Orlando ook heerlijk winkelen. In de Florida Mall vindt je alle grote winkelketens en daarnaast nog een aantal kleinere en bijzondere. Zo vonden wij daar de M&M winkel (ja, van het snoep) Aan de International Drive vindt je ook diverse grote Outletcenters. Hier kun je voor weinig de mooiste designer kleding, schoenen, zonnebrillen etc. kopen.

Iedere avond moesten wij uit eten maar dat is in Orlando geen straf. Er is heel veel keus en voor iedere smaak wel iets te vinden. Naast de standaard Fast Food zoals de Mc Donalds, zijn er ook diverse buffet restaurants. Hier kun je voor 10 Dollar net zoveel eten als je wilt. Wij waren vooral erg fan van restaurant Golden Corral. Het buffet was hier enorm!

Al met al is Orlando een perfecte bestemming voor jong en oud!

Heb ik u al enthousiast gemaakt? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op.

Yvette Bodur - van der Ende Persoonlijk reisadviseur

e-mail : [email protected] telefoon : 075-6222323 / 06-22595155

Deel dit:

Terug Naar Boven