Travel Counsellors conferentie Manchester 2009

Anja Gröbel on 05 December 2009

Deel dit:

Ieder jaar organiseert Travel Counsellors een conferentie die vele Travel Counsellors (TC) van over de hele wereld bij elkaar brengt. In 2009 werd het 3 daagse evenement in Manchester gehouden. De conferentie heeft een afwisselend formeel en informeel karakter. Tijdens het formele deel wordt aandacht besteed aan product informatie en optimalisering van de bedrijfsvoering. Het informele gedeelte geeft de TC de gelegenheid om informatie uit te wisselen met collega Travel Counsellors van over de hele wereld. Het hoogtepunt is de gala avond waarbij de jaarlijkse prijzen worden verdeeld voor o.a. beste TC, beste eerste jaars en meest behulpzame TC. Voor het vierde jaar op rij werd Anja genomineerd voor beste TC van Nederland. David Speakman, Chairman van Travel Counsellors vond dat dan ook een felicitatie waard (zie foto). Een prestatie om trots op te zijn!

Natuurlijk wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om de stad Manchester te verkennen en na de conferentie de karakteristieke Engelse country side te bezoeken. Ik kon mij van Manchester nauwelijks een voorstelling maken. Wetende dat het de bakermat van de industriële revolutie was in de tweede helft van de 19e eeuw en bekend van de serie Coronation street, verwachte ik een industriestad met alleen een plaatselijke voetbalclub die zich enige allure zou kunnen aanmeten. De verassing was echter groot. Een prachtig modern centrum waarbij oud en nieuwe architectuur harmonieus in elkaar overgaan. Oude pakhuizen en industriële gebouwen zijn omgetoverd tot prachtige appartementen en/of kantoren complexen wat weer veel mensen naar de stad heeft getrokken. Met die mensen kwamen de winkels, de restaurants en de uitgaans gelegenheden.

Vooral in December is Manchester een geweldige stad om kerst inkopen te doen. Midden op het plein ligt een zeer sfeervolle kerstmarkt die menig Duitse weihnachtsmarkt overstijgt. Nader onderzoek leert dat de standhouders zelfs uit Nederland en Duitsland komen en stroopwafels, kaas of Beierse worst aan de man proberen te brengen. Het is heerlijk om hier even bij te komen van het winkelen. Wie zich toch bij het echte Engelse wilt houden kan natuurlijk ook even pauzeren in één van de vele pubs die in de binnenstad te vinden zijn. Hier kun je naast een overheerlijke publunch natuurlijk ook genieten van de vele soorten Engels bier. En overal zijn de mensen vriendelijk en behulpzaam. Natuurlijk huisvest Manchester ook één van de meest succesvolle voetbalclubs van de wereld. Tip, een bezoek aan het stadion Old Trafford van Manchester United is (zelfs voor de niet voetballiefhebber) een aanrader. Een adembenemende tempel waarbij traditie, liefde voor de club en historie met al haar hoogte en dieptepunten tot in de kleinste hoekjes van het stadion voelbaar is.

Na afsluiting van de conferentie was het tijd om de country side te verkennen. Zuid van Liverpool, tegen de grens met Wales ligt het graafschap Chesire. In het plaatsje Tattenhall zouden we 2 nachten verblijven in de Pheasant Inn. Een herberg die midden op het land, half op een heuvel met prachtig uitzicht gelegen is. Iets na het middaguur kwamen wij daar aan en het was opvallend en aangenaam druk. De mensen uit de omgeving maakte tussen het wandelen door een tussenstop in de plaatselijke pub. Dit gaf de sfeer van een overvolle huiskamer waarin een ieder duidelijk van zijn of haar vrije zondag genoot. Zelfs voor de paarden van de diverse ruiters werd gezorgd. Buiten hing vers hooi aan de gevel om ook deze edele dieren van voedsel te voorzien terwijl hun baas binnen de Sunday special met een pint ale naar binnen werkte. Rondom deze karakteristieke herberg liggen ook tal van wandelpaden die, goed van bewegwijzering voorzien, door bossen en velden lopen. Een 3 uur durende wandeling naar een ruïne uit de 13e eeuw was dan ook een fantastische ervaring.

Engeland is trots op haar historie en dat wordt dan ook duidelijk uitgedragen door het personeel dat werkzaam is voor deze musea. Op alle mogelijke manieren is men de bezoeker behulpzaam. Dit merken we tijdens ons gehele bezoek aan Engeland en komen tot de conclusie dat het een fantastisch land is voor een weekendje weg of een lange vakantie genietend van de cultuur en het landschap. We komen dan ook zeker terug om meer van dit prachtige land te verkennen.

Deel dit:

Terug Naar Boven