Jambooooooo!

Annie Spier van Zwicht on 14 June 2019

Deel dit:

Voor mij was dit al de derde keer dat ik Tanzania en Zanzibar bezocht. Wat ben ik toch verliefd op dit fantastische land met de prachtige natuur, de serene stilte en uiteraard al die indrukwekkende dieren die vrij rondlopen in het wild. En natuurlijk ook Zanzibar, met de hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee en een supervriendelijke bevolking.

De vakantie begon met een paar heerlijke relax-dagen in een luxe resort op Zanzibar met ons huisje pal op het strand. Na 4 dagen was het heel vroeg opstaan en zijn we met een klein vliegtuigje (16 persoons) naar het zuiden van Tanzania gevlogen, het wild reserve Selous. Vanaf de landingsstrip (gewoon een zandpad, heel wat anders dan op Schiphol) was het maar een klein stukje met de jeep rijden naar de superleuke accommodatie.

Meteen de eerste dag werden we getrakteerd op een wel heel bijzondere bezoeker van het (niet omheinde) kamp: een mannetjes olifant! Hij liep echt op 5 meter afstand van het groepje mensen waar ik bij stond, wat een ervaring! Diezelfde dag stond een wandeling naar een dichtbij gelegen dorpje op het programma, waar we een goede indruk kregen hoe mensen daar leven. Aan het einde van de middag zijn we mee geweest op een riviersafari: met een bootje varen over de Rufiji rivier, waarbij onder anderen nijlpaarden en krokodillen gespot werden op slechts enkele meters afstand. Daarbij genietend van een prachtige zonsondergang. De volgende dag stond in het teken van de jeepsafari. Fantastisch, wat hebben we veel dieren gezien: giraffen, olifanten, leeuwen, apen, zebra's, wilde honden, nijlpaarden, teveel om op te noemen! De lunch werd genuttigd midden in de bush, weer een superleuke ervaring. De laatste dag alweer hebben we afgesloten met een bushwalk vroeg in de ochtend. We werden rondgeleid door een echte bushman, die geassisteerd werd door een aantal masai-krijgers. Hij heeft ons geleerd wat je allemaal kunt eten in de natuur (bladeren, vruchten, bessen en dergelijke) en heeft voorgedaan hoe ze daar roken...…… Men neme olifantenpoep (!) en rolt dit in een blad. Vuurtje maken en aansteken die hap hahaha, was echt super grappig!

Vervolgens zijn we met weer een klein vliegtuigje teruggevlogen naar Zanzibar. Om alle indrukken te verwerken hebben we daarna weer 4 dagen lekker geluierd in een luxe resort. Deze keer een mooie hotelkamer aan het zwembad. De reis hebben wij tenslotte afgesloten met 3 dagen Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Na al die heerlijke rustige dagen was dat best wel weer even wennen. Wat een drukte, hustle bustle, maar heel goed om te doen voordat het echte leven in Nederland zich weer zou aandienen.

Nogmaals, voor mij de derde, maar zeker niet de laatste keer!

Heb jij ook zin in zo'n Afrikaans avontuur en wil je meer informatie? Neem contact met mij op en ik kijk graag naar de mogelijkheden.

Deel dit:

Terug Naar Boven