The Holy Land

Annie Spier van Zwicht on 23 September 2019

Deel dit:

In 2017 was ik voor het eerst in Israël. Wat een indrukwekkend land, een prachtige natuur met enorme verschillen. Van bos, bergen en veel groen in het noorden (Golanhoogten), tot de droge woestijn in het zuiden (Negev). Verder is Israël rijk aan historie, waardoor er enorm veel te zien valt.

Ik heb 3 jaar achter elkaar Israël bezocht en heb dan ook al enorm veel van het land gezien. De eerste keer hebben wij gekozen voor het midden van het land en hebben onder anderen het volgende gezien: Jeruzalem, Caesarea, bezoek aan een kibboets, Masada, Dode Zee en een 3-daags bezoek aan Jordanië. De tweede keer stond het noorden op het programma: de Golanhoogten, meer van Tiberias, Haifa, Akko, overnachten in Nazareth en Jaffa en uiteraard weer afgesloten met een paar dagen Jeruzalem. De derde keer zijn we gestart in Tel-Aviv, in de hippe wijk Florentine. Van daaruit zijn we met de huurauto dwars door het oostelijke deel van de woestijn naar Eilat gereden. Na een paar dagen relaxen en een paar frisse duiken in de Rode Zee zijn we vervolgens dwars door de Negev-woestijn weer noordelijk gereden. Midden in deze woestijn hebben wij overnacht in een authentiek bedoeïenenkamp, dit was een zeer bijzondere ervaring. Vervolgens zijn we naar de Dode Zee gereden en hebben daar uiteraard in zee gedreven, een heel speciaal gevoel. En ook deze keer zijn we weer geëindigd in Jeruzalem.

Er is ontzettend veel te zien en te doen, maar er is een aantal bezienswaardigheden dat je niet mag missen als je dit prachtige land bezoekt:

* Uiteraard Jeruzalem, 1 van de twintig oudst doorlopend bewoonde steden ter wereld. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Oude Stad van Jeruzalem op de werelderfgoedlijst staat. In de ommuurde Oude Stad vind je veel heilige plekken, zoals de Klaagmuur en de Heilig Grafkerk. In de smalle, drukke straatjes kijk je je ogen uit naar alle kleine winkeltjes. Hier vind je echt alles: souvenirs, (kamelen)leren tassen, kasjmier sjaals, verse kruiden en specerijen, koffiebarretjes, restaurants en noem maar op. Het is 1 grote overdekte en gezellige markt. Het bijzondere is dat de oude stad is verdeeld in meerdere wijken: de christelijke, de Joodse, de Armeense en de islamitische wijk. Verschillende religies die in vrede met elkaar samenleven.

* Tel-Aviv, een totaal andere stad dan Jeruzalem. Hier vind je een overdaad aan toffe hotspots, moderne street art, hippe restaurants en café's, een bruisend nachtleven en een heerlijk strand. In deze hippe stad bevindt zich echter nog wel een historisch centrum, waardoor je meteen het gevoel hebt weer even een stap terug te zetten in de tijd. Aan de zuidkant bevindt zich de historische havenstad Jaffa, welke inmiddels onderdeel uitmaakt van Tel-Aviv. Bekend om onder anderen de leuke winkeltjes, authentieke restaurantjes, cafeetjes en barretjes en een mooi uitzicht op zee.

* Caesarea, het archeologisch park dat tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Israël behoort. Hier tref je overblijfselen aan die dateren van de 3de eeuw v. Chr. tot de 13e eeuw na Chr. Ongelofelijk om te zien wat er allemaal nog bewaard is gebleven. Denk hierbij aan een amfitheater inclusief een renbaan waar vroeger paardenraces werden gehouden, een aquaduct, ruïnes van kruisvaarders forten, paleizen, Romeinse baden en nog veel meer.

* Masada, hier zie je de resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken. Masada ligt in de woestijn van Judea vlak bij de Dode Zee en bovenop een indrukwekkende rots. Om er te komen kun je gebruik maken van een kabelbaan of, voor de sportievelingen, te voet. Na het bezoek aan Masada is het de ultieme ontspanning om even in de Dode Zee te drijven. Een hele bijzondere ervaring.

Ben jij nu heel enthousiast geworden en wil je meer informatie, neem dan contact met mij op. Ik maak graag een voorstel voor je.

Deel dit:

Terug Naar Boven