Fuerteventura, de mooiste zandstranden

Arlette van der Meer - Lammers on 19 July 2003

Deel dit:

Fuerteventura is het eiland met de witste (mooiste) zandstranden in Europa. Het zeewater is turkoois van kleur. Het binnenland kenmerkt zich door molens van Gofia en in het glooiende landschap lopen overal geiten.

De mooiste stranden, met een totale lengte van 55 km, liggen in het noorden en in het zuiden aan de oost- en westkust van het schiereiland Jandía. In het uiterste noordoosten ligt een prachtig duinengebied, El Jable (20 km2), dat samen met het eiland Los Lobos sinds 1982 een beschermd natuurgebied is: Parque Natural Dunas de Correlajo-Isla de Lobos. Bijzonder is hier het fenomeen van de ‘wandelende duinen’, dit zijn duinen die door de wind elk jaar een paar centimeter opschuiven.

Op het eiland worden regelmatig surfwedstrijden georganiseerd en er wordt actief aan kitesurfen gedaan. Aan de oostzijde van het eiland is een vrijwel altijd ideale mix van wind en golven aanwezig.

Ons verblijf tijdens deze reis was in een Riu complex in Jandia (bij de vuurtoren). Hier vindt je het bewuste prachtige zandstrand. Ons verblijf was op basis van All Inclusive. Bij de Riu (Spaanse keten die hotels aanbieden op vele bestemmingen) is deze formule super perfect. Heerlijk eten en drankjes zijn de hele dag verkrijgbaar. Het hotel lag op een heuvel met prachtig uitzicht richting het strand.

Met een huurauto hebben we ook Corralejo bezocht, het duinstrand ligt aan de rand van het plaatsje. Aan de overzijde ligt het eiland Lanzarote. Er is een boottocht naar Lanzarote mogelijk. Van Corralejo reden we naar Caleta de Fuste. Voor gezinnen met kinderen is Caleta de Fuste een aanrader. De ligging is dicht bij de luchthaven dus geen lange transfer. Het is een mooie baai met een goed strand en weinig golfslag, de zee loopt langzaam af. Zeer geschikt voor de beginnende surfer.

Fuerteventura is een aanrader voor zonaanbidders, levensgenieters, strandwandelaars en surf freaks!

Deel dit:

Terug Naar Boven