Huwelijksreis Mauritius en Zuid-Afrika deel 1

Bianca Brouwer - van der Pels op 02 October 2004
In oktober 2004 zijn we op huwelijksreis geweest naar Mauritius en Zuid-Afrika. In dit eerste deel kunt u het verslag lezen over Mauritius en het eerste stuk van onze reis in Zuid-Afrika, van Johannesburg naar Tzaneen.

Onze huwelijksreis begint op 2 oktober met een ontspannen vlucht van Air Mauritius via Parijs naar Mauritius, waar we vroeg de volgende ochtend aankomen. Tijdens onze week op Mauritius zullen we in twee resorts verblijven, waarvan het 1e, Le Meridien, aan de Noordwest kant van het eiland gelegen is in de baai van Pointe Aux Piments.

Mauritius is een ideale bestemming voor een relaxvakantie, de stranden zijn prachtig, het water is helderblauw en er zijn toch voldoende uitstapjes mogelijk. De eerste dagen genieten we van het strand en het heerlijke zwembad en niet te vergeten de ongelofelijke maaltijden. Culinair wordt je zeker verwend op dit eiland, van ontbijt tot diner is het allemaal zeer uitgebreid, vers en heerlijk.

Op korte afstand van het hotel, ongeveer 10 kilometer, vind je Grand Baie, een van de belangrijkste toeristische plaatsen op het eiland. Hier vind je vele restaurants, bars, shopping en nachtleven, mocht je daar naar op zoek zijn! Een andere leuke bestemming om te bezoeken is de hoofdstad, Port Louis. In deze stad vind je een veelvoud van culturen en dat kun je zien aan de Jummah Moskee, de statige Engelse Saint James Cathedral en de Indiase Tamil Tempel. De overdekte markt is een van de meest bezochte en beroemdste plekken van de stad, een combinatie van een Arabische soek en de Parijse hallen! Hier vind je alles van fruit en groenten tot kleding en keukenbenodigdheden. Nabij de haven staat het Caudan Waterfront complex, een modern gebied met winkels, galeries en restaurants.

Na een paar dagen worden we met een transfer naar ons 2e resort gebracht, een rit dwars over het eiland, waarbij we de prachtige natuur kunnen aanschouwen. Ons hotel, Dinarobin, ligt aan de Zuidwestkust van het eiland met op de achtergrond de spectaculaire Le Morne Mountain. Het resort vormt samen met het naastgelegen hotel een soort schiereiland, waardoor je een zeer lange kustlijn hebt. Een golfbaan en Spa zijn ook onderdeel van het complex, net als vele restaurants. Een van de gratis activiteiten is een tochtje met de glazen bodem boot, een aanrader, want er is veel moois te ontdekken onder water!

Na een zeer aangename week op Mauritius vliegen we naar Johannesburg, waar we onze huurauto in ontvangst nemen en op weg gaan naar het plaatsje Nylstroom. Ons hotel is gelegen op een prachtig landgoed en ademt de sfeer van vroeger tijden. In de omgeving vind je de wereldberoemde wetlands van Nylsvlei. ’s Middags maken we met de eigenaar nog een rondrit per 4-wd over het landgoed en zien onder andere zebra’s en bokken, een goed begin!

Onze volgende bestemming is het Entabeni Game Reserve, een lodge in een malariavrij gebied. In dit wildpark is de Big Five aanwezig en tijdens onze game drives zien we 4 van de 5! Het meest indrukwekkend is toch wel de leeuw met welpen die we op zeer korte afstand kunnen bewonderen. De lodge ligt aan het water en dit trekt de dieren tot zeer dichtbij, vanaf onze veranda kunnen we met de verrekijker al neushoorns zien. Twee keer per dag trekken we er met de ranger op uit door het spectaculaire park en het uitzicht vanaf de berg is fantastisch. In de vallei bevindt zich een grote kudde olifanten. Helaas kan door de weersomstandigheden onze helikoptervlucht geen doorgang vinden.

Na een paar dagen tussen het wild rijden we verder en maken een prachtige rit door de Magoebaskloof naar onze eindbestemming Tzaneen. We overnachten in het historische Coach House, omgeven door bossen en plantages van thee, vruchten en noten. Het is nogal fris als we aankomen en daardoor wordt de open haard voor ons aangestoken, heel romantisch! Vanuit het hotel maken we een rondje door de omgeving, het landschap is schitterend.

Het vervolg van deze reis kunt u lezen in deel 2 van dit verslag. Daarin bezoeken we nog de omgeving van Hazyview en vliegen vervolgens naar Kaapstad voor een verblijf en bezoek aan Hermanus en Franschhoek.

Wilt u meer weten over Mauritius of Zuid-Afrika, of andere bestemmingen voor een huwelijksreis, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op.