Steden en natuur van oost Canada

Bianca Brouwer - van der Pels op 31 July 2012
Na een overnachting bij de luchthaven van Toronto worden we opgehaald door de camperverhuurmaatschappij. Een uitleg over de camper volgt en dan kan de reis beginnen. De route start naar het noorden en we rijden naar Algonquin Park. Hier hebben we een ruime plek in het bos, dicht bij het Canisbay Lake. Op dit meer kun je heerlijk kanoën, ook zijn er diverse wandelroutes in het park.

Na de prachtige natuur vervolgen we onze route naar de hoofdstad Ottawa. Byward Market met verse groente en fruit ligt in een leuke buurt met verschillende cafés en restaurants. Het Rideau Center is een grote shoppingmall en hier vlakbij. Een hoogtepunt is het Rideau Canal met de vele sluizen. Parliament Hill mag je niet overslaan met de prachtige oude en indrukwekkende gebouwen en op vaste tijden ook de wisseling van de wacht. Omdat het ontzettend warm is, maken we in de middag een boottocht op de St. Lawrence rivier.

Onze volgende stop is het skigebied Mont Tremblant, wat op korte afstand van Montreal gelegen is. Er is een centrum met winkels en restaurants, maar het skidorp is zeer de moeite waard. Met een kleine kabelbaan kun je gratis naar boven in het dorp, waar je allerlei attracties vindt.Ook kun je de gondel naar boven nemen en prachtige wandelingen maken. In het skidorp zitten uitstekende restaurants en leuke winkels en het is erg mooi opgezet.

Na Mont Tremblant rijden we naar Quebec. In het Franstalige deel van Canada staat niets meer in het Engels aangegeven. Alle bewegwijzering is in het Frans. De stad zelf doet ook heel Frans aan, het doet denken aan Parijs met de kleine straatjes en een mini Montmartre. Een groot deel van de stad is nog ommuurd en het fort kun je bezichtigen. Via de trappen of de funiculaire bereik je Basse Quebec, het oudste gedeelte van de stad waar heel veel leuke boetieks in de kleine straatjes te vinden zijn.

Ook ons volgende reisdoel is een Franstalige stad, Montreal. Vieux Montreal is aan het water gelegen en heeft mooie oude straatjes met historische gebouwen. Bij de haven is een stadstrand aangelegd en kun je de Clocktower beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Richting het nieuwe centrum vind je de kathedraal, een indrukwekkend gebouw. Onder Montreal bevindt zich nog een stad. Kilometers aan winkels en eetgelegenheden, waar je bijvoorbeeld via het Eaton Center terecht kunt komen. Als laatste bezoeken we het Olympic Village, waar je in 2 minuten met de funiculaire bovenin de Montreal Tower bent. Een scheve toren met een fantastisch uitzicht over de stad.

Na deze steden vertrekken we naar Kingston en de 1000 Islands. In Kingston is Fort Henry een bezoek waard. Om 12.00 uur wordt er zelfs een kanon afgeschoten! Kingston is een leuke plaats om even rond te wandelen en lekker te lunchen in een van de vele restaurants. Een boottocht langs de 1000 islands is een aanrader, dit kan vanuit Kingston maar ook vanuit Gananoque. De boten varen tussen de vele eilanden door en je ziet er de meest prachtige huizen van onder andere ministers en beroemdheden.

Na dit prachtige gebied gaan we op weg naar Niagara Falls. Onderweg rijd je door het grootste wijngebied van Canada, waar je vele wijnhuizen vindt.

De volgende dag staat in het teken van de watervallen! Vanaf de camping rijden we over de Niagara Parkway naar Niagara Falls. Hier kun je over de boulevard helemaal langs de waterval lopen. Een absoluut hoogtepunt is een tocht met de Maid of the Mist, waarbij je met een regencape aan tot zeer dicht bij de waterval vaart. Een spectaculair gezicht! ’s Avonds brengen we een bezoek aan Niagara on the Lake, een prachtig gerestaureerd stadje met leuke restaurants en winkels en het beroemde Prince of Wales hotel.

De vakantie is nog niet voorbij, want we verblijven nog 2 nachten in het centrum van Toronto. Chinatown en Kensington Market zijn de moeite waard en je kunt er heerlijk winkelen en lekker eten. Natuurlijk gaan we naar de CN Tower, de hoogste toren van Canada. In minder dan een minuut brengt de lift je naar het observation deck. Het uitzicht over Toronto is magnifiek. Een mooi einde van een heerlijke vakantie.

Wilt u meer informatie over reizen naar Canada, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op!

Voor meer foto's, kijk op: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.492765460743214.116816.286115378074891&type=1&l=c4f42a67d5