Abu Dhabi

Bianca Maassen-Berensfreise op 16 March 2016
Abu Dhabi. Behoort tot de Verenigde Arabische Emiraten. Te bezoeken als vakantiebestemming, zakenreis, maar ook als stedentrip of zoals ik heb gedaan gecombineerd met een stopover. Etihad airways heeft vluchten met vertrek vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf naar alle delen van de wereld, maar altijd via hun thuisbasis Abu Dhabi. Leuke manier dus om deze bestemming mee te nemen in je reis of in combinatie met Dubai aangezien deze steden slechts 1 uur rijden van elkaar verwijderd liggen.

Aankomst Abu Dhabi airport, 20 minuten van airport naar stad. Per taxi goed te doen. De zwarte taxi shuttle is duurder dan de grijze taxi's nationaal. (60-80 AED=€15-20) Allen op meter. Goed geregeld maar Engels is moeilijk vanwege de andere uitspraak van de letters dus voucher met naam hotel en adres is aan te raden.

Abu Dhabi is net als Dubai een stad herrezen in de woestijn en er wordt overal gebouwd 24 uur. Veel hoogbouw richting stad maar ook veel laagbouw aan de buitenkant richting mangrove en strand. Er kunnen georganiseerde tours geboekt worden door de stad maar ook richting woestijn, er rijdt een hop on hop off bus of je neemt de taxi. Betaalbaar en overal te krijgen. Max 5€ van de ene naar de andere plek. Snelste was zelfs €2,50. Benzine kost weinig in de Emiraten.

Must sees; * de Moskee, prachtig wit van buiten en schitterend met bloemen van binnen. Gratis entree, vrouwen dienen wel volledig bedekt te zijn en Baya (kleed met capuchon) wordt uitgeleend tegen inlevering van ID of rijbewijs. 1 per groep is voldoende. Geen paspoort. Je krijgt kaart met nummer en als je de Baya retour brengt krijg je je ID terug.

* hotel Emirates Palace, prachtig hotel gebouwd als paleis met tuin en trappen en oprij laan. Je mag en moet hier naar binnen gaan waar de immense lobby uitnodigt om een kijkje te nemen. Meerdere restaurants waar je kunt eten tegen, voor Abu Dhabi paleiselijke prijzen, of een High Tea in de Thea lounge met klassieke doch stijlvolle fauteuils. Een koffie of drankje kan natuurlijk ook.

* tegenover Emirates Palace liggen een aantal hotels, hoogbouw architectuur kunstwerken bijna en glimmend van de spiegelramen in blauw grijs maar zelfs in oranje koper kleur. Prachtige skyline.

* rechts vanuit de Emirates Palace staat een arche ook prachtig om te zien, voor het presidentieel gebouw.

* De Marina Shopping Mall is een van de grootste malls prachtig gelegen op een eiland, maar er zijn nog veel meer malls

* ‘s avond kun je heerlijk wandelen langs de Corniche, wandelboulevard met palmbomen en kiosken en kraampjes die van de Tourist Aria tot bijna aan het Emirates Palace hotel loopt

* wanneer je 's avonds wilt eten is er volop keus van snackbars, fastfood van onze bekende merken als Mac D, BK, KFC tot kebab, Libanees, Chinees, etc maar zeker ook leuke restaurantjes tot de bekende restaurants als Fridays, Hardrock café etc. Allen met neon licht reclame aangeduid waardoor het straatbeeld een kleurrijk geheel wordt. Prijzen zijn hier goed betaalbaar. Supermarkten in elke straat aanwezig en ook ATM's.

Voor de liefhebbers van pretparken is er Ferrari World, pretpark met de meest snelle achtbaan ter wereld en Yas waterworld een waterpretpark. Tevens is er de Emirates Park Zoo, Lulu Island, Al Mina Souq, World Trade Center Souq en nog veel meer.

Kortom de moeite waard om deze highrise stad te bezoeken.