Aruba, one happy island!

Corine Merkus-de Rooij on 05 November 2014

Deel dit:

Aruba, one happy island! Tijdens deze week zal ik gaan ontdekken of deze slogan klopt.

Het eiland Aruba is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische zee en ligt op slechts vijfentwintig kilometer uit de kust van Venezuela. De hagelwitte stranden die tot de mooiste stranden ter wereld behoren, samen met de kraakheldere en azuurblauwe zee maken het tropische plaatje compleet.

In de hoofdstad Oranjestad meren elke dag wel cruiseschepen aan maar zodra de schepen naar hun volgende bestemming vertrekken keert de rust terug in de hoofdstad.

De meeste hotels zijn gelegen aan Palm Beach, voor wie vertier zoekt is dit de ideale plek om te verblijven. Je vindt hier aan de overkant van de hotels de Strip, een lange boulevard met bars, restaurants en winkels. En ’s avonds loop je met je slippers in je hand over het strand naar één van de strandbars voor een heerlijke Caribische maaltijd of cocktail.

Maar er zijn nog pareltjes te vinden om te verblijven, wat dacht je van The Boardwalk. Dit kleinschalig appartementencomplex wordt gerund door 2 Belgische zussen en bij binnenkomst voel je meteen de Caribische sfeer door de gezellige kleurinrichting en met je eigen hangmat en barbecue op het terras wil je hier voorlopig niet meer weg.

Een aanrader vind ik ook Hotel Manchebo Beach Resort, gelegen aan Eagle Beach. Dit strand is echt prachtig en heeft een hele andere sfeer dan Palm Beach.

Het leuke van Aruba is dat de stranden openbaar zijn, ’s avonds wordt veelal de barbecue ontstoken als de Arubanen uit hun werk komen en nog willen nagenieten op het strand. Het eiland ademt een relaxte en gezellige sfeer uit, er is hier dan ook bijna geen criminaliteit.

Er is voor ieder wat wils, wil je geen druk strand dan rijdt je met de auto richting de vuurtoren om vervolgens bijna het strand voor je alleen te hebben. Snorkel en flippers aan want er is genoeg te zien onder water.

Maar Aruba is niet alleen zon en strand. Wat veel mensen niet weten heeft Aruba een prachtig natuurpark, Arikok is de naam van dit bijzondere gebied. Je kunt hier rustig een hele dag vertoeven, een 4-wheeldrive is wel aan te raden want dan bereik je namelijk de mooiste plekjes in dit natuurpark. Er is een Natural Pool maar er zijn ook grotten waar rotstekeningen van de indianen te zien zijn. Als je op Aruba bent mag je Arikok beslist niet missen!

Aruba heeft mij verrast, ik had een meer Amerikaanse sfeer verwacht, maar als je de tijd neemt zal je ontdekken dat er bijvoorbeeld verrassende en leuke restaurantjes te vinden zijn. Bijvoorbeeld Restaurant Papiamento, het restaurant is gevestigd in een 126 jaar oud Arubaans landhuis. Wanneer je de prachtige binnentuin met mooie bomen en romantisch zwembad binnen stapt waan je jezelf in een andere wereld. Maar ook aan het strand vindt je nog intieme plekjes voor een drankje of een hapje. De goedlachse bevolking, het Caribische ritme van de dag en nacht en de heerlijke relaxte sfeer maken het tot een fijne bestemming.

Aruba, one happy island, ja daar ben ik het volledig mee eens!

Meer weten over Aruba? Stuur een mail naar corine@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven