Curacao

Jacqueline Gruters on 20 November 2009

Deel dit:

20 november 2009 vertrokken we met een aantal Travel Counsellors naar Curacao. Na veel vertraging kwamen we aan op de luchthaven Hato waar we werden verwelkomd door het Curacao's Verkeersburo, waaronder onze reisleidster Camille. De transfer naar ons Hotel "Renaissance" ging voorspoedig. 's Avonds heerlijk gegeten in één van de vele restaurants die Willemstad rijk is. Wat me opviel en waar Willemstad bekend om staat is de prachtige haven met kleurrijke huizen, een echt caribische sfeer komt je hier tegemoet.

De volgende dag hebben we een rondleiding gemaakt door Willemstad, daarna heerlijk geluncht bij de Old Market. 's Middags hebben we veel accommodaties bekeken aan de Jan Thiel Baai, mooie accommodaties in diverse prijsklasse en voor ieder wat wils. Heerlijk eten of een drankje nuttigen op Zanzibar maakt het vakantiegevoel compleet.

De dag erna hebben we een aantal accommodaties bekeken aan de andere kant om vervolgens te rijden naar een bekende bezienswaardigheid "Boca Table". Een prachtig schouwspel waar de zee met veel geweld een grot binnenstroomt. Ook komen hier meerdere soorten zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen. In de middag hebben we een boottocht gemaakt en konden we al snorkelend genieten van al het moois wat Curacao te bieden heeft. Als afsluiting een heerlijke lunch en nog een paar accommodaties bezocht, waaronder het mooie Hotel Kura Hulanda. 's Avonds na het buffet konden we onze heupen los maken op de muziek bij Mambo Beach. Dit strand met diverse bars en activiteiten zorgt voor avond aan avond veel plezier.

De volgende morgen bestond wederom uit hotel bezoek en 's middags kon er gezwommen worden met de Dolfijnen in het Dolphin Academy. Ik heb ervoor gekozen rond te gaan lopen en heb de zeeleeuwen show gezien. Tijdens ons bezoek aan Curacao heb ik het bekende kruidenvrouwtje "Dinah Veeris" bezocht, prachtig om te zien wat een passie deze vrouw heeft voor haar kruiden. Ze maakt hier geneeskrachtige middelen van. Zelf heb ik een paar potjes aangeschaft en eerlijk is eerlijk het werkt!

's Middags hebben we de struisvogelboerderij bezocht waar we een rondleiding kregen, daarna een heerlijke lunch en toen weer op weg naar ons laatste hotel "Blue Bay" waar we genoten van het afscheidsdiner.

Voordat ik naar Curacao ging had ik het idee van zon, zee en strand...maar er is zoveel meer. Naast de diverse bezienswaardigheden is het genieten in een plaats als Willemstad, heerlijk slenteren, eten in de vele gelegenheden die Curacao te bieden heeft.

Al direct bij aankomst op de luchthaven voelde ik de gastvrijheid, echte caribische sfeer met heerlijke muziek. Ik vond het fantastisch en zal er zeker nog een keer terugkeren!

Wilt u graag naar Curacao, waar u gewoon Nederlands kunt praten, kunt genieten van de heerlijke temperatuur, de echte caribische sfeer, geschikt voor jong en oud...neem dan nu contact met me op. Door het maken van een film en veel foto's kan ik u vele accommodaties laten zien.

Al nieuwsgierig? Bel snel.....

Deel dit:

Terug Naar Boven