Kleurrijk Mexico

Jacqueline Gruters on 21 May 2008

Deel dit:

21 mei was het zover de studiereis naar Mexico kon beginnen..... Na een goede vlucht en een fantastisch uitzicht over Cuba, alwaar we een stopover maakte in Holquin kwamen we aan op Airport Cancun. De warmte viel als een deken over ons heen maar dit verdween snel na aankomst in het prachtige Riu Palace Rivièra Maya Hotel alwaar we snel na het inchecken een duik namen in de mooie zee. Hier werd ik echt stil van....een zee zo blauw met prachtige witte stranden al liggend op een ligbed met een overheerlijke cocktail...ging dit maar nooit voorbij. De Riu Palace categorie, de meest luxueuze van de Riu keten, is in één woord TOP. Hier waan je je in luxe omringt door vriendelijk personeel, prachtig aangelegde tuinen en fantastisch en uitgebreid eten.

Op donderdag 22 mei heb ik een aantal hotels bezocht welke stuk voor stuk op hun manier zeer geschikt zijn voor een geslaagde vakantie. We kennen binnen de Riu keten 3 categoriën, Palace, Classic en Club. Voor elke type klant is er volop keuze. Binnen deze hotelzone, Playacar genaamd liggen de meeste hotels waarvan het merendeel op basis is van All Inclusive (hier zijn ook een aantal gezellige winkeltjes). Vanuit deze hotelzone kunt u te voet naar het gezellige centrum van Playa del Carmen maar u kunt ook een bus nemen of gebruik maken van een taxi. Playa del Carmen heeft een zeer gezellig levendig centrum met zeer veel restaurantjes, barretjes, winkels en de Mexicaanse straatmuziekanten maken dit mooie plaatje compleet.

Vrijdag 23 mei, vroeg uit de veren want we gaan met de bus naar "Chichen Itza", het is de best bewaarde en bekendste archeologische plaats van Mexico. Een open veld (en dus warm) met prachtige bouwwerken, enkele jaren geleden mocht de toerist de Chichen Itza nog beklimmen maar momenteel mag dit niet meer, omdat er teveel afbrokkelt en mensen dan wegglijden en dus te gevaarlijk is. TIP: neem veel water mee, smeer je goed in en probeer je vooraf te verdiepen in de historie van de tempels. Ook een hoed of petje is geen overbodige luxe.

Zaterdag 24 mei, alweer de laatste dag maar wel een dag die ik nooit meer zal vergeten: "Zwemmen met dolfijnen" als kind al droomde ik hiervan en nu is het werkelijkheid geworden. Met een groepje van 6 meiden gingen we het water in, hier zwommen 2 dolfijnen om ons heen, de 1e aanraking was vreemd maar voelde zo goed en vertrouwd. We hebben genoten van het meest uitgebreide programma met als afsluiter de "footpush" 2 dolfijnen duwen je met hun neus onder je voeten het water uit...EEN ERVARING OM NOOIT TE VERGETEN!

Wilt u nog meer weten over deze fantastische bestemming? Wordt uw droom misschien ook werkelijkheid? Neem contact met me op zodat ik samen met u de perfecte vakantie kan samenstellen.

Deel dit:

Terug Naar Boven