Rome met kids

Jennie Visser on 25 October 2017

Deel dit:

ROME - 5 tips met kids

Rome is een geweldige stad, mijn absolute nummer 1!

Overdag of ’s avonds, het is altijd een feestje om hier rond te lopen en de stad te ontdekken. De prachtige gebouwen, zelfs de kleinste steegjes ademen sfeer uit, de rijke historie, de gezellige mooie pleinen en hoe kan het ook anders, heerlijk eten en de lekkerste wijnen en koffie! Italie heeft alleen maar het beste te bieden en zo helemaal in de hoofdstad.

Rome is altijd een goed idee! Maar wist je dat Rome ook met kinderen geweldig is??

Mijn 5 tips waarom je Rome met kids gedaan moet hebben: 1. Kinderen kijken hun ogen uit! Denk je dat een stedentrip saai is voor kinderen, Rome niet, overal zijn grote imposante gebouwen die zelfs kinderen indrukwekkend vinden. Vertel een klein beetje over de geweldige geschiedenis erachter en het begint zelfs te leven, bv het Colosseum in de tijd van de gladiatoren- en wilde dieren gevechten of de Trevifontein, geef de kinderen een muntje om over hun linkerschouder te gooien en wie weet keren ze ooit terug naar Rome

2. Het openbaar vervoer is goedkoop en duidelijk. Vooral de bus is ideaal, je kunt op vele plekken opstappen, het is voordelig en in de bus zie je veel! Zijn de afstanden van de highlights net iets te groot om te overbruggen met kinderen, dan is de bus door Rome ideaal!

3. Boek een fietstour! Op de fiets door een stad is altijd een goed idee, er zijn vele thema fietstours te boeken maar er zijn ook speciale kinderfietstourtjes te boeken. Meestal duurt dit een uur of drie en wordt een groepstour begeleidt door een Nederlandssprekende gids en doe je alle highlights van Rome aan. Voor de kleinere avonturiers is er kinderzitje verkrijgbaar zodat ze onbezorgd bij papa of mama achterop kunnen zitten!

4. Wil je graag naar Rome maar niet in de stad verblijven in een hotel! Verbllijf in een gezellige camping in de nabije omgeving van Rome, op max. een uur rijden van Rome zijn diverse campings te vinden of zelfs een gezellige vakantiewoning. Met een huurauto erbij kun je een bezoek aan Rome combineren met een autovakantie Italië of als meer tijd hebt kun je het ook combineren met een autorondreis Italië.

5. Culinaire reis! Als kinderen van pasta en pizza houden zijn ze in het paradijs beland, heerlijk eten en voor kinderen een ware traktatie. Ook zullen ze hun ogen uitkijken in de gelateria’s waar ze kunnen kiezen uit soms wel 100 verschillende overheerlijke smaken Italiaans ijs!

Deel dit:

Terug Naar Boven