Rondreis Costa Rica

Jessica Edelenbos on 30 September 2009

Deel dit:

Dag 1/ 30/09 Amsterdam - San José We gaan op relaxte wijze het land rondreizen. Hotel Britannia, kleinschalig, goed ontbijt, vriendelijk personeel.

Dag 2 1/10 San José We gaan naar de Poas vulkaan. Het is een behoorlijke wandeling naar de vulkaan en het lijkt wel een sprookjes bos uit een kinderfilm. Het valt me op dat de wegen modern zijn, dit is absoluut geen 3e wereld land!

Dag 3 2/10 San José We bezoeken de markt van San Jose. Er is van alles te koop: etenswaren, speelgoed etc.

Dag 4 3/10 San José – Monteverde We gaan naar Monteverde N.P. en hebben een interbus geregeld. We hebben hier voor gekozen omdat je het voordeel hebt dat je zelf kan genieten van het uitzicht. Tijdens de rit stop de chauffeur plotseling en wuift dat wij mee moeten komen, er hangt een luiaard in de boom, super! Hotel Heliconia, ruime kamers.

Dag 5 4/10 Monteverde claud forst N.P. Vandaag gaan we het Monteverde bezoeken. We beginnen bij de hangende bruggen over het oerwoud waar je kilometers weg kan kijken. We weten heel goed dat er allerlei dieren in het bos wonen en doen erg ons best om de apen, neusberen, slangen etc. tevergeefs te spotten. Misschien toch een privegids? Ondanks alles is het woud adembenemend.

Dag 6 5/10 Monteverde – Arenal De bus brengt ons naar Arenal het bekende plaatsje vanwege de hotsprings en waar één van de grootste actieve vulkanen van Costa Rica te vinden is. Na aankomst in gaan we meteen naar Baldi het wellnessresort voor de hotsprings. Baldi is enorm en beschikt over 25 verschillende baden. De temperaturen beginnen bij 35 tot 65 graden. Hotel Lomas del Volcan, top hotel

Dag 7 6/10 Arenal Vandaag besluiten we te paard een excursie te doen naar een waterval.

Dag 8 7/10 Arenal Relaxen aan het zwembad!

Dag 9 8/10 Arenal – Sarapiqui Vandaag gaan we richting Sarapiqui. Deze plaats ligt aan de bekende rivier de Sarapique omgeven door oerwoud. Hotel La Quinta, mooie kamers met hangmatten

Dag 10 9/10 Sarapiqui We gaan voor een trekking door het oerwoud opzoek naar chocola! Onze gids spreekt vloeiend Engels wederom zien wij niets maar deze gids ziet alles zoals; apen, neusberen, slangen en springhanen. Uiteindelijk komen we aan bij een hutje middenin de jungle, we gaan chocola maken! Terug bij de receptie aangekomen zijn we zo enthousiast over onze gids dat wij besluiten voor dezelfde avond een nacht tour te boeken. Wij hebben ons slecht voorbereid.... De gids heeft gelukkig zaklampen. Hij begint zijn verhaal over vleermuizen en heeft er ook 1 gevangen. (mijn twijfel wordt groter). We beginnen te lopen, over de loopbruggen met aan weerskanten enorme sprinkhanen, mijn twijfel slaat om in angst. De apen die wij vanmiddag zagen zijn er nu weer. Verder zien we hagedissen, slangen (angst, angst), enorme spinnen( niet grappig).De tour duurt 1,5 uur en ik sta doodsangsten uit.

Dag 11 9/10 Sarapique – Tortuguero Vandaag gaan we beginnen aan een 3 daagse groepsrondreis. Tortuguero staat bekend vanwege de reuze schildpadden hier op het strand hun eieren leggen. Hotel mawamba lodge, kleine kamers, benauwend, simpel.

Dag 12 10/10 Tortuguero We gaan beginnen met een rondreis per boot door de rivieren van Tortuguero om 5 uur in de ochtend! We zien krokodillen, vogels, luiaarden, apen en Toekans. Vanavond gaan we kijken hoe de schilpadden hun eieren leggen. Het is fascinerend om te zien. We staan er met 5 mensen boven te kijken. Het is dubbel voor velen is dit de reden om naar Costa Rica te komen, dit project helpt de schildpad te overleven aan de andere kant sta je wel met veel mensen boven dat dier te hangen.

Dag 13 11/10 Tortuguero – Puerto vieje de lemon We beginnen wederom met een boottocht, prachtig. We gaan 5 dagen richting Puerto Vieje de Lemon met restaurants, cafés en vertier maar het aller belangrijkste is toch wel be cool en stay relax, de prefecte afsluiting.

Ik hoop dat u genoten heeft van mijn reisverslag en mocht u meer foto's willen zien? Geen probleem u kunt contact met mij opnemen zodat ik u kan helpen bij het samenstellen van de prefecte vakantie.

Met vriendelijke groet,

Jessica Edelenbos

Telefoon: 053 230 7225 Email: jessica@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven