Studiereis Graubunden..

Jessica Edelenbos on 05 September 2011

Deel dit:

Ik ben verrast door wat Zwitserland de Nederlandse markt voor zowel de zomer als de winter te bieden heeft! Als rasechte zon en cultuur aanbidder (altijd last van een winterdepressie en koukleum) ging ik redelijk gekleurd opweg naar Zwitserland. Ik was nog nooit in Zwitserland geweest en had ooit vaag eens iets gehoord over het gebied Graubunden...Wat een gemis weet ik inmiddels.

Zwitserland is prachtig en beschikt over verschillende plaatsen die genoteerd staan op de wereld erf lijst van de UNESCO! Wij zijn begonnen in Zurich je vliegt hier vanaf Düsseldorf of Amsterdam binnen een uur rechtstreek naartoe. Vanaf Zurich hebben wij onder de luchthaven rechtstreeks de trein genomen naar Chur, de grootste stad van Graubunden. Hier kan je heerlijk winkelen en rondstruinen. Veel mensen rijden rechtstreeks vanuit Nederland naar Chur, parkeren hier de auto en nemen vervolgens de Ratisch bahn naar bijvoorbeeld Arosa. Deze route is zo mooi, het is zonde om dit zelf te gaan rijden waardoor je minder van het uitzicht geniet.

Ook wij hebben in Chur de Ratisch Bahn genomen dwars door de bergen met een fenomenaal uitzicht in het dal. De bergtoppen waren groen en ik kwam ogen te kort, wat een uitzicht! De rit duurt ongeveer 1,5 uur. In Arosa aangekomen hebben wij natuurlijk verschillende hotels bekeken en een prachtige golfbaan. Het is mogelijk om hier te golfen tussen van de reusachtige bergtoppen, een bijzondere ervaring. Arosa staat bekent om haar gezonde lucht. Vroeger kwamen zieke mensen van heine en ver om hier letterlijk op adem te komen. In de zomer worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse rally rijden met oldtimers. Bij verblijf in 1 van de hotels op Arosa ontvang je de Arosa all-in card, hiermee is het openbaar vervoer gratis in de zomer. In de winter is dit een prachtig ski gebied.

Na onze eerste stop in Arosa zijn we per open air train richting Laax en Flims gegaan. Deze trein is erg bijzonder en rijdt wederom door de bergen op maar liefst 1200-1600 meter hoogte. De trein rijdt slechts 25 kilometer per uur en het is een romantische reis waarbij je je in een compleet andere wereld lijkt te bevinden, weg van alle drukte en bij iedere berg glijdt het drukke leven langzaam verder weg. Dit had ik niet willen missen.

Laax en Flims zijn echte wintersport gebieden en er is hier van alles te beleven voor jong en oud. De bergtoppen zijn uitermate geschikt voor snowboarden en natuurlijk voor extreme sport. Hier worden jaarlijks vele evenementen gehouden. In de meeste hotels verblijf je op basis van half pension. Vanuit Laax hebben wij een wandeling gemaakt naar de Swiss canyon, we zijn het dal in gegaan per lift en hebben hier zelfs nog gezwommen! Het water is zo helder….. deze plek is in de zomer ook zeker de moeite waard! Wandelaars komen hier goed aan bod!

In Laax hebben we wederom een aantal zeer leuke accommodaties bezocht voor ieder budget, van familie hotel tot appartement en hostel Zwitserland is geschikt voor een breed publiek!

Na het wandelen, zwemmen en hotels bezoeken zijn we vertrokken naar onze laatste bestemming; Scoll. Het was een lange reis per bus en trein maar zeer goed georganiseerd en een comfortabele manier van reizen. Scoll is leuk voor zowel zomer als winter. Perfect om te skiën en geweldig om eindeloze wandelingen te maken. Het landschap is hier ruiger als in Arosa. Ook hebben we in scoll een prachtige golfbaan bekeken waar het golfen tussen de bergen voor iedere speler een must is.

Scoll beschik ook over zeer diverse accommodaties, van de Robbinson keten tot een oud kasteel behorende tot de leading hotels of the world alles is hier mogelijk. In Zwitserland worden honden overal toegelaten en geaccepteerd. Heerlijk wandelen met je 4 voeter in de bergen of de sneeuw is dan ook zeer geliefd.

Ik ben blij dat ik Zwitserland heb mogen proeven en dit was zeker niet de laatste keer dat ik een bezoek heb gebracht aan dit prachtige land en aan het gebied Graubunden.

Ik hoop dat je genoten hebt van dit reisverslag en mocht je interesse hebben voor deze of een andere reis of wilt je gewoon meer foto's zien? Twijfel dan niet contact met mij op te nemen zodat ik je kan helpen bij het vinden van de perfecte vakantie.

Met vriendelijke groet,

Jessica Edelenbos Telefoon: 053 230 7225 Email: jessica@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven