Mauritius, parel in de Indische Oceaan

Lenny Auerbach op 20 September 2008
Deze studiereis heb ik samen met 21 andere Travel Counsellors (Engelsen, Ieren en Zuid-Afrikanen) gewonnen n.a.v. een verkoopstimulerende wedstrijd, georganiseerd door Travel Counsellors. Op zaterdag 20 september 2008 was het eindelijk zover. De vlucht werd uitgevoerd door Air Mauritius vanaf Londen. De vlucht met Air Mauritius was een rechtstreekse vlucht, vanaf Amsterdam vliegen is ook mogelijk maar dan via Parijs. In dit vliegtuig beschikt elke stoel over een privé entertainment mogelijkheid met films on-demand.

Eenmaal aangekomen op het tropische eiland Mauritius werden we verwelkomd door onze 2 reisleidsters die ons snel naar ons eerste hotel aan de Noord-West kust van het eiland brachten. We verbleven in twee hotels van het Starwood Keten (Hotel Le Meridien en Hotel Le Grand Mauritian). We werden verwelkomd met een cocktail en de Sega dansers. Sega is een traditionele Mauritiaanse dans, welke wij gedurende de week nog zeer vaak tegen zouden komen.

Tijdens deze week bezochten we buiten de twee hotels waar we verblijven, nog 14 andere hotels, variërend van 3 tot 5 sterren de luxe. Alle hotels die wij bezochten hadden verschillende stijlen en normen voor de diverse behoeften van de vele onderscheidende gasten. Er zijn zo veel mogelijkheden voor een vakantie aan de Indische Oceaan en Mauritius: van Golf & Spa, tot aan kidsclubs en speciale gelegenheden zoals een honeymoon, verjaardagen en natuurlijk een speciaal aangepast huwelijkspakket zodat trouwen in het buitenland wel erg bijzonder wordt. Vele hotels bieden één huwelijk per dag als maximum, zodat elke bruid & bruidegom ervaren dat zij heel speciaal zijn tijdens deze gelukkige gebeurtenis.

Ik heb diverse malen de fijne keuken van rond de wereld ervaren bij de diverse hotels. Er is zo veel verscheidenheid, vis speelt hierbij een hele belangrijke rol en tevens vaak de keuze uit Indiaas, Chinees, Italiaans. Van buffet tot aan traditionele à la carte menu's.

Er zijn veel (water)sport mogelijkheden, zoals golf, strandvolleybal, kajakken, zeilen etc. en natuurlijk de zwembaden bij alle hotels. Ik werd verrast door de keus! De grote zwembaden, soms alleen voor volwassenen, geven alle hotels een gevoel van kalmte evenals een betekenis van Feng Sui die in een hotel op Mauritius een rol speelt.

Van een zeer speciale maaltijd voor een huwelijkspaar, of een barbecue op het strand voor een groep vrienden of zelfs misschien een groep van een bedrijf voor een conferentie, er is veel mogelijk. Men doet er echt alles aan om u naar huis te laten gaan met fantastische herinneringen aan uw bezoek aan Mauritius.

Buiten het bezoeken van de hotels hebben we hier genoten van een bezoek aan Grand Bay (winkelen), Port Louis(hoofdstad) met zijn markt waar ook de lokale bevolking komt, de beroemde Pamplemousse Garden (Botanische tuin), het koloniale huis Eureka (museum/restaurant met een rijke geschiedenis) en het onbewoonde eiland Ile aux Cerfs (mooi strand, veel watersportmogelijkheden en een golfbaan). Na een fantastische tijd hier op dit paradijselijke eiland kan ik nu mijn klanten nog beter adviseren.

Kortom een fantastisch eiland met veel mogelijkheden en ik zou hier graag nog een keer terug gaan.