Marrakech

Margriet Noort on 08 November 2014

Deel dit:

Marrakech

Op zaterdagmorgen 04.15 uur aanwezig zijn op Schiphol, dat viel natuurlijk niet mee, maar de vlucht naar Marrakech vertrok al vroeg, dus in alle vroegte op weg naar de luchthaven. De incheck ging vlot, even een kop koffie om wakker te worden en dan naar de gate voor de boarding. De vlucht verliep spoedig en na landing op Marrakech snel naar het resort.

Onderweg natuurlijk gekeken naar deze totaal andere wereld, een roze/rode stad, enorm druk verkeer, ezels, paarden, mensen en scooters, alles krioelt door elkaar heen.

In het resort in Palmeraie heel hartelijk ontvangen en naar de kamer gebracht. Het resort is gebouwd als een dorpje, dus heel rustig, veel water en fonteinen en natuurlijk talloze sportmogelijkheden. Het is een 4 sterren resort, met een apart 5 sterren deel met een prachtig eigen zwembad en een schitterende tuin en speciale service. Hier is zelfs de champagne inclusief…………….

Het eten vond ik boven gemiddeld, heel veel variatie, je wist werkelijk niet wat je moest nemen en allemaal heel vers. Er was bij elke lunch en diner een thema, het ontbijt was ook zeer uitgebreid met heerlijke verse jus d’orange. Alle maaltijden zijn inclusief, evenals alle dranken. Ook tal van sportfaciliteiten zijn inbegrepen, dus zeker een aanrader voor mensen die actief in de vakantie willen zijn en veel willen sporten.

Zelf heb ik een golfclinic gedaan, je krijgt instructie van een ervaren leraar, hij stelde zich voor als Tiger Woods, maar daar leek hij toch niet heel veel op............................ Uiteraard was er voor de gevorderden ook een 9 holes golfbaan, helaas heb ik die niet kunnen doen, verder dan de clinic ben ik niet gekomen, geen aanleg vrees ik....................

Het resort ligt iets buiten de stad, maar er is een shuttle naar de Medina, het oude deel met de talloze winkeltjes. Hier kun je echt verdwalen, het is enorm groot en een wirwar van straatjes. Er is van alles te koop, kruiden, aardewerk, leer, stoffen, kortom, je geld kan je daar wel kwijt. Na een paar aankopen wordt het afdingen al makkelijker, maar het blijft lastig voor ons Nederlanders.

Het grote plein Djemaa el-Fna is overdag niet heel spectaculair, maar ’s avonds verandert het in een waar circus met slangenbezweerders en verhalenvertellers en nog veel meer bijzondere mensen. Het is leuk om op een hoger gelegen terras rondom het plein te gaan zitten en te genieten van al die drukte.

Marrakech is een heel sprookjesachtige stad, ik was er maar drie dagen, maar het is zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan. Ga je met je partner, neem dan een van de paardenkoetsen en laat je rond rijden, heerlijk romantisch. Ga je met vriendinnen dan kun je uren dwalen door de oude medina met de talloze winkeltjes of ga winkelen in het nieuwere deel van de stad waar je alle grote winkelketens vindt. Ben je een fotograaf, in Marrakech zijn veel mooie plekjes en karakteristieke mensen om te fotograferen. Wil je mensen fotograferen, vraag dan toestemming, vaak willen ze er wat geld voor. Een zoomlens biedt ook uitkomst...........................

Het is een veelzijdige bestemming, leuk als citytrip, maar ook aan te bevelen als een zonvakantie bestemming. Een lekker resort met heerlijk eten en luieren aan het zwembad en als je zin hebt trek je erop uit naar de Medina. Buiten het resort moet je wel rekening houden met de gebruiken van het land, dus de schouders en knieën bedekt.

Marrakech is absoluut de moeite waard………………………….

Deel dit:

Terug Naar Boven