Iguazu Watervallen

Marinka van Dijk on 28 June 2019

Deel dit:

Inleiding De Iguazu watervallen op de grens met Argentinië en Paraguay staan op de lijst van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Tijdens onze rondreis Brazilië is dit een must visit. De Iguazu watervallen zijn aan allebei de kanten (de Braziliekant én de Argentiniëkant) wondermooi. Wij bleven drie nachten slapen in Foz de Iguazu zodat we twee volle dagen hadden voor de watervallen. In dit blog lees je hoe wij deze twee dagen ingevuld hebben. Heb je maar één dag, ga dan naar de Argentinië kant. Hier zijn de meningen overigens over verdeeld, maar dit is mijn mening.

Travelguide voor een dag aan de Argentijnse kant van de Iguazu watervallen Eerst even een korte briefing: De Iguazu watervallen liggen voor het grootste gedeelte aan de Argentijnse kant. Vanaf de Braziliaanse kant heb je het plaatje en vanaf de Argentijnse kant heb je de ervaring. Het is niet één waterval maar het zijn er bijna driehonderd. De Argentijnse kant bestaat uit drie gebieden: de lowerfalls, de upperfalls, én het mooiste onderdeel, een apart gebied wat Garganta del Diablo heet (de keel van de duivel). Elk gebied heeft zijn eigen trail en nu we hier toch zijn willen we uiteraard all the way. Dus álle trails plus als bonus: de boottour (hierover later meer). Wij starten met de lower falls trail. Deze trail is 1.500 meter lang. Het is mooi weer, het is 25 graden en de zon staat precies goed op de enorme watervallen te schijnen. We zijn tijdens deze wandeling praktisch de enigen en dat is echt genieten. Om 10.00 uur staan we weer bij het beginpunt. We besluiten om de bootsafari te gaan doen. Deze safari duurt ongeveer 2,5 uur. Na de bootsafari is het lunchen en dóór: we komen tijd tekort. In middels is het topdrukte in het park, vooral bij het treintje naar de Garganta del Diablo. Lopen kan gelukkig ook, een half uurtje en je bent er. De Garganta Trail is 1.100 meter en superdruk. Terug naar het beginpunt gaan we met een ecologische boottocht Tres Marías. Niet bijzonder maar wel even lekker bijkomen na het circus van Garganta del Diablo. Als laatste lopen we de upperfalls. Een trail van 1.500 meter. Weer prachtig mooi. Veel wildlife gezien: capucijner aapjes, toekans, heel veel neusbeertjes, kaaiman, schildpad en koningsgieren. Wat een topdag.

Even nog over de Bootsafari (Great Adventure van Jungle Iguazu) In een grote open safaritruck rijd je in een half uur naar de rivier. Onderweg krijg je les in bloemen en planten in drie talen. Bij de rivier dalen we met een lange trap naar beneden en krijgen we een drypack en zwemvest uitgereikt. Daarna varen we in no time naar de watervallen en is het fotomoment aangebroken. Vervolgens snel alles opbergen in ons drypack (behalve onze onderwatercamera). We varen onder een waterval door en dat is spectaculair. Gelukkig is het mooi weer, want we zijn zeiknat geworden. In totaal krijgen we drie keer zo’n douche. Het is overigens meer een heel bad met water dat in één keer over je uitgestort wordt. Daarna dezelfde weg weer terug. Leuk en spannend.

Goed om te weten • Geld pinnen bij de ATM is erg kostbaar in Brazilië, gelukkig worden creditcards hier overal geaccepteerd. Wij betalen zoveel mogelijk met onze creditcard. • Download een Über app en bestel een Über in plaats van een taxi. Scheelt soms wel tot 50%. • Zorg dat je vóór de opening van het park bij de Iguazu watervallen al bij de ingang staat. • Bij de Argentijnse kant van de waterval heb je de volle dag nodig om alles te kunnen zien. • De Great Adventure van Jungle Iguazu is een spectaculaire attractie die je echt niet moet missen. • Vermijd de weekenden

Deel dit:

Terug Naar Boven