Jamaica, een tropische verrrassing

Marinka van Dijk op 03 July 2019
Inleiding Heel eerlijk: bij Jamaica had ik altijd een idee van all inclusives, hoogbouw en nog een paar andere vervelende vooroordelen. Nou heeft Jamaica inderdaad een kustlijn met heel veel grote (geen hoge) all inclusives. Maar oh oh, wat een verrassing als je even van dat gebaande pad afgaat. Er wacht je langs de ellenlange kust en in de prachtige binnenlanden een tropische verrassing. Lees hier meer over dit betoverende eiland.

Roadtrip door Jamaica Jamaica is veel groter dan je denkt en leent zich goed voor een roadtrip waarbij je verschillende leuke, duurzame hotelletjes bezoekt. Wij doen een half rondje in een week, maar als je twee weken de tijd hebt kun je het hele eiland ontdekken. Wij starten onze reis bij Montego Bay want daar landen we met de dreamliner van TUI Fly. We slapen in een mega vijf sterren all inclusive aan de westkant van Montego Bay. Niet doen, zeg ik, met de wijsheid van nu. De luchthaven ligt aan de oostkant en vandaar ben je een wip in één van de leuke hotelletjes aan de baai. Toby’s Resort is betaalbaar en ligt heel centraal. Tijdens ons rondje doen we Negril aan, de meest relaxte strandbestemming van Jamaica, de avontuurlijke en minder toeristische zuidwestkust, en ten oosten van Montego Bay bezoeken we Ocho Rios en Port Antonio.

Nog meer tropische verrassingen - Watervallen in Ocho Rios en Port Antonio - The Blue Lagoon in Port Anonio - Vlotje varen in Martha Brae, in de buurt van Montego Bay. Ze noemen het raften maar je vaart heel zen, op een vlot over de rivier met je eigen vlotschipper. De omgeving is vijftig tinten groen, zo mooi! - Paardrijden door de Caribische Zee in Ocho Rios - Catamaran zeilen. Doe niet zoals ons, wij gingen zeilen met harde wind en togen gezwind richting Cuba. We werden gelukkig nog nét op tijd gered door enkele stoere binken van het hotel. Zij waren gewaarschuwd door een oplettende toerist die ons zag modderen in de verte. - Romantiek in de Blue Mountains. Er zijn ontzettend veel prachtige hotelletjes van waaruit je mooie bergwandelingen kunt maken of een koffieplantage kunt bezoeken - En dan heb ik de hoofdstad Kingston nog niet eens genoemd …..

Wat je nog meer moet weten - De wegen zijn heel goed, het eiland leent zich echt voor een selfdrive - Hou wel rekening met roadblocks tussen de provinciegrenzen, dit kan wat oponthoud geven. - Je kunt je hele reis opbouwen rondom kleine duurzame hotelletjes en B&B’s