IBIZA

Marion Vos on 28 May 2015

Deel dit:

Voor een korte vakantie van 5 dagen met mijn 17-jarige dochter kwam ik al snel uit bij Ibiza!!

Dit alom bekend staande party eiland spreekt vooral (maar niet alleen natuurlijk) bij de jeugd tot de verbeelding. Ik was echter vooral ook benieuwd naar wat dit eiland verder nog te bieden heeft en dat bleek zeker meer dan genoeg...!

Een perfecte bestemming voor een korte tussendoor vakantie maar zeker ook voor een langere. Er is genoeg te zien en te doen op Ibiza en het eiland is groter dan je misschien zou verwachten.

Wij verbleven in een hotel in Figueretas met een zeer goede ligging en prijs/kwaliteitverhouding. De kamers met zeezicht hebben een prachtig uitzicht. Het zwembad ligt voor het hotel (boulevard oversteken) pal aan zee. Een aanrader, dus vraag er gerust naar!

Figueretas ligt tegen Ibiza-stad aan en het oude centrum is lopend in ca 15 minuten makkelijk te bereiken maar een taxi nemen kan natuurlijk ook.Het oude Ibiza stad is helemaal ommuurd en heeft veel kleine steegjes en doorkijkjes. Leuke winkeltjes, terrasjes en restaurantjes in overvloed. Erg gezellig.

Fiqueretas heeft zelf een boulevard die doorloopt tot Playa d'en Bossa en een leuk klein strand. Voldoende winkeltjes, terrasjes en restaurantjes, bijv. voor de avonden dat je niet naar Ibiza stad wil lopen.

Het huren van een auto of scooter is zeker aan te raden om meer van het eiland te kunnen zien. Daarnaast is ook het openbaar vervoer goed geregeld en heel erg goedkoop dus op die manier kun je ook veel zien en doen. De wegen zijn heel goed en over het algemeen wordt er rustig gereden. TIP: bij het huren van een scooter moet je er rekening mee houden dat je soms niet anders dan op de "snelweg" kunt rijden en als je niet gewend bent om motor of scooter te rijden is dat best spannend!! (ik spreek uit ervaring ;))

Omdat wij maar een paar dagen ter beschikking hadden hebben wij met name het binnenland en de kustlijn in de directe omgeving van Ibiza Stad verkend met de scooter. Daarnaast zijn we met de bus naar Santa Eulalia (ca half uur rijden) geweest. Een heel leuk en gemoedelijk stadje ten noorden van Ibiza Stad. In Santa Eulalia verblijven veel gezinnen met kinderen.

Al met al dus een heerlijke bestemming voor een korte of langere vakantie. Heb je interesse gekregen in deze bestemming? Ik vertel je er graag meer over en maak ook graag een passend voorstel voor jouw vakantie naar Ibiza!

Deel dit:

Terug Naar Boven