De Bremer stadsmuzikanten en meer!

Minke Smits-Steintjes op 09 September 2019
Tijdens de zomervakantie met mijn gezin heb ik dit jaar o.a. de stad Bremen bezocht. Ik kende de stad alleen van het sprookje over de Bremer stadsmuzikanten, maar Bremen is zoveel meer, kwam ik achter!

Natuurlijk kom je de Bremer stadsmuzikanten overal in de stad tegen; het standbeeld midden op het Marktplein (inclusief de vele toeristen die ermee op de foto gaan), maar ook op chocolaatjes, deurmatten, theedoeken, t-shirts en noem het maar op, maar dit is echt niet het enige dat Bremen te bieden heeft.

Het grote Marktplein is het drukst bezochte plein van de stad, maar ga ook zeker rondom dit plein zien wat er te ontdekken valt. Bezoek de St. Martini kerk aan de Weser rivier en het Böttcher straatje. Dit smalle straatje is overvol met toeristen maar heeft ontzettend leuke winkeltjes die een bezoek zeker waard zijn. Kijk bijvoorbeeld bij Bremer Bonbon Manufaktur hoe overheerlijke en mierzoete lolly's gemaakt worden (en proef een lolly).

Een iets minder bekende wijk van de stad is Schnoor. Ik vind het een ontzettend leuke wijk met prachtige kleine winkeltjes en vergeet hier ook zeker niet om gewoon eens links af te slaan een klein straatje in. Vaak kom je dan de meest verrassende plekken tegen zoals een terrasje of schattig winkeltje met leuke petten.

Heel erg leuk is het om na de drukte van de stad een wandeling te maken in het omringende park met groene ligweides, een kronkelende gracht, oude bomen en prachtige doorkijkjes naar de stad. Neem iets te eten en drinken mee en geniet van de rust, heerlijk!

De hond, mijn man en zoontje hadden inmiddels helemaal genoeg van het vele lopen door Bremen, vandaar dat ik zelf de wijk Viertel, aan de andere kant van de gracht, nog heb bezocht. Heel erg leuk om door de straatjes met gekleurde huizen te lopen, die prachtig versierd zijn met mooie muurschilderingen en hier gewoon lekker te dwalen.

Bremen heeft mij echt verrast en is heel veel meer dan alleen maar de Bremer stadsmuziekanten. Een echte aanrader als je vakantie viert in het noorden van Duitsland, of als stedentrip tijdens een lang weekend!