Allemaal verrassingen voor mijn 40e verjaardag!

Minke Smits-Steintjes op 05 May 2023
Vorige maand ben ik 40 geworden en als verjaardagscadeau hebben Rutger en Jimmii mij mee op reis genomen. Een paar weken voor mijn verjaardag stapte ik op vrijdagochtend in de trein en het hele weekend was het verrassing op verrassing, wat heerlijk!

Te beginnen met vrijdag 5 mei, het begin van het verrassingsweekend. In Didam stapten we in de trein naar Arnhem, en daar stapten we over in de trein richting Utrecht en Schiphol. 'Kat in het bakkie' dacht ik, we gaan natuurlijk naar Schiphol en het vliegtuig in, maar nee…. In Utrecht stapten we over naar de trein richting Rotterdam.

Rotterdam was de eindbestemming. Nadat we de bagage in een kluisje achtergelaten hadden liepen we naar…. Diergaarde Blijdorp! Een van de weinige dierentuinen in Nederland die ik nog nooit eerder bezocht en wat was het leuk :-D Natuurlijk ontzettend veel mooie, grappige en indrukwekkende dieren gezien met als mijn persoonlijk favoriet natuurlijk de giraffen, olifanten en neushoorns. Hoe kan het ook anders ;-)

Na een paar uur de wereld rond reizen, liepen we terug naar het station voor onze bagage en gingen we per metro verder. We stapten uit bij de haven, waar we aan boord gingen van MSC Preziosa, een megagroot en prachtig cruiseschip!!! Wauw, dit had ik niet verwacht :-) En zo was het aan het eind van de middag opeens tijd voor mijn eerste zeecruise, en het was supergaaf!!!

Na een gave tocht vanaf de haven naar open zee was het tijd voor een dag op zee, en wat voor een dag! Hahahaha, we werden wakker met zonneschijn maar hebben de rest van de dag weinig zee gezien door de dichte mist ;-) Maakt niet uit, het is toch alleen maar water en aan boord hadden we genoeg te zien én te doen!

De MSC Preziosa is een cruiseschip met 18 verdiepingen en mega veel mensen aan boord. Maar doordat het schip zo groot is (333 meter lang), voelt het helemaal niet zo druk. Behalve dan tijdens het ontbijt en de lunch in het buffetrestaurant, maar als je iets verder naar achteren loopt, kun je daar toch in rust van je eten genieten.

Aan boord zijn o.a. 3 zwembaden met bubbelbaden, een aquapark voor de jongsten, een gave glijbaan die een verdieping lager weer uitkomt, meerdere (specialiteiten)restaurants, heel veel gezellige lounges met iedere avond livemuziek, een casino, twee game hallen met o.a. een Formule 1 simulator auto en Kidsclubs. Dus, zo’n dag op zee is helemaal niet erg, want dan heb je de tijd om het schip te verkennen, heerlijk!

Zondagochtend al vroeg kwamen we weer aan wal, in de haven van Hamburg dit keer :-) Geen interessante, mooie haven helaas, dus na het ontbijt snel met de bagage het schip af en de taxi in naar het centrum van de stad. Want… we gingen nog niet naar huis, maar Rutger had nog een nacht in de stad geregeld, top!

Met de hop-on hop-off bus zijn we relaxt door de stad gereden en leerden we de stad een beetje beter kennen. Heel toeristisch, maar als je maar één dag in de stad bent (of om een eerste goede indruk te krijgen) vind ik zo’n bus ideaal. Over het binnenmeer hebben we een korte boottocht gemaakt en natuurlijk hebben we onze ogen uitgekeken in de luxe wijk met grote villa’s, maar ook in het oude centrum met die mooie gevels en het indrukwekkende stadhuis. Moe maar voldaan, en onze buiken gevuld met een flammküchen, ploften we ’s avonds ons bedje in (niet zo’n heel fijn bedje maar ja…).

Maandagochtend hebben we wederom van Hamburg genoten. We zijn naar de LEGO winkel geweest, hebben lekker door de stad gewandeld en inkopen gedaan voor de terugweg. Snel lunchen op het station en direct na de lunch stapten we de trein in (1e klas om in stijl de reis af te sluiten), via Duisburg en Zevenaar terug naar Didam.

In de trein heb ik genoten van het landschap dat voorbij raasden, hebben we een spelletje en dutje gedaan en voordat je het weet ben je alweer thuis. Tijd voor de was, het huishouden en de volgende dag weer aan het werk. Wat is het weekend voorbij gevlogen maar ik heb er op en top van genoten! Ik denk dat ik volgend jaar gewoon weer 40 jaar word ;-)