Chaotisch Istanbul

Minke Smits-Steintjes op 13 March 2019
Een weekendje Istanbul met vriendinnen, een fantastisch idee! En wat super leuk dat het verblijf werd uitgebreid naar een week zodat we ook nog de omgeving van deze stad konden bezoeken :-)

Chaotisch Istanbul, de titel van deze blog zegt het al, ik vond Istanbul een hele prettige, drukke, kleurrijke en chaotische stad. Overal mensen, auto's, trams, kleine overvolle winkeltjes, ik moest even wennen toen ik hier arriveerde. Maar nadat ik gewend was vond ik het een hele prettige stad met super vriendelijke mensen en prachtige gebouwen.

De highlights van Istanbul kun je natuurlijk niet overslaan en ook als de wachtrijen lang zijn is het nog steeds de moeite waard om de bekende Blue Mosque, Aya Sofya en Topkapi van binnen te zien. De kleurenpracht en de indrukwekkende kroonluchter in de moskee zullen je overweldigen! Vergeet na het bezoeken van deze highlights ook zeker niet lekker door de wirwar van straatjes te struinen in de Grand Bazaar. De kleuren en geuren kom je meteen bij binnenkomst al tegemoet.

Via de Galata brug loop je naar het minder bekende gedeelte van de stad dat op het Aziatische continent gelegen is. Tip: Loop via de onderste verdieping de brug over om de visrestaurantjes te zien. Het is heel erg leuk om buiten het toeristengedeelte op het Europese continent lekker te gaan eten, te shoppen en bijvoorbeeld de hoofdstraat niet te voet maar met de rode tram te bezichtigen.

Een leuke en ontspannen afsluiter van een stedentrip Istanbul is een boottocht over de Bosphorus Rivier of je zoekt de rust net iets verder van de stad af. Zoals gezegd hebben we ook de omgeving van de stad bezocht en zijn we per boot naar de nabij gelegen Princes' Islands geweest. Wat een rust ervaarden wij hier en wat was het heerlijk om hier lekker rond te fietsen en te genieten van de natuur! Tip: Mocht je Istanbul willen bezoeken, blijf dan een dagje langer zodat je ook één van de Princes' Islands kunt bezoeken om je drukke stedentrip op een relaxte manier af te sluiten.