De wereld in één land

Minke Smits-Steintjes op 04 January 2023
Zuid-Afrika wordt ‘de wereld in één land’ genoemd en dat is het ook echt! Het landschap maar ook de mensen en activiteiten zijn zo divers dat iedere reiziger zich hier thuis voelt. Met je eigen huurauto rijdt je door het schitterende land van wildpark naar wildpark en onderweg wandel je door de bergen, ga je lekker uiteten in Kaapstad, lig je op het strand en proef je de heerlijkste wijnen.

Doordat Zuid-Afrika erg groot is, zullen er keuzes gemaakt moeten worden in de gebieden die je wilt bezoeken en daar help ik je mee! Ga je voor de eerst keer naar Zuid-Afrika (of zelfs naar Afrika), dan wil je natuurlijk de highlights zien. Afhankelijk van je reistijd bezoek je in twee weken Kaapstad, de Tuinroute en ga je op safari. Heb je een week langer de tijd dan is het super leuk om ook de Panorama route en KwaZulu Natal te bezoeken. Je hebt in beide gevallen voldoende de tijd om alle gebieden uitgebreid te bezoeken, lekker veel te zien en doen maar ook de tijd om echt vakantie te hebben en niet alleen maar onderweg te zijn.

Ben je na je eerste bezoek verslaafd aan Zuid-Afrika en wil je graag terug, reis dan naar de minder bezochte gebieden van het land. Zo kun je de drukbezochte wildparken overslaan en bijvoorbeeld kiezen voor een privé reservaat ten noorden van Johannesburg en/of in KwaZulu Natal. Of maak een rondreis die in het teken staat van Nelson Mandela en bezoek o.a. de Oost-Kaap, Johannesburg en Robben eiland. Ook de weidse vlaktes en kleine dorpen in de Karoo of de Noord-Kaap zijn dan een hele goede optie om te bereizen :-)

Kortom; er is zoveel te zien, doen en beleven in Zuid-Afrika dat je hier meerdere keren naar toe kunt en je zeker niet hoeft te vervelen!