Droomreis Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland

Minke Smits-Steintjes op 01 December 2019
Al een aantal jaren droomde wij ervan om naar de andere kant van de wereld te vliegen, namelijk naar Nieuw-Zeeland. Nadat ons huis klaar was en we weer even gespaard hadden, kon deze droom eindelijk in vervulling gaan!

Voor ons vanzelfsprekend dat we onze reisplannen bij Minke neerlegden en op 1 oktober 2019 stapte wij in het vliegtuig met als eerste stop Singapore. Hier zijn wij in totaal 2 dagen geweest. We hebben de mooie, schone, maar vooral ook groene stad verkend met de hop on hop off bus. Ideaal om in een korte tijd zoveel mogelijk te zien. Een stad met verschillende wijken; je bent zo in China Town en een paar minuten later in India ?? Daarnaast hebben wij een halve dag de ‘Gardens by the Bay’ bezocht. Erg mooi om dit ecosysteem te zien. Wat vooral ook een aanrader is, is de lichtshow die elke avond plaatsvindt bij het hotel Marina Bay Sands en de show van ’Gardens by the Bay’!

Nu we toch zo dichtbij waren, hebben we ook onze neef Boy opgezocht in Cooroy, Australië. Wij zijn hier een week geweest en hebben gelogeerd bij hem thuis. Boy heeft ons vooral de mooiste plekjes laten zien van Noosa en omgeving. Daarnaast hebben we natuurlijk kangoeroes gespot en een poging gedaan tot surfen ?? Op de terugweg richting het vliegveld, zijn we nog een aantal uur in ‘The Australian Zoo’ van Steve Irwin geweest. Erg gaaf om toch die koala’s in het echt te zien!

Vervolgens zijn wij naar Christchurch gevlogen, op het Zuidelijk eiland van Nieuw-Zeeland. Wij hebben hier een camper gehuurd en zijn in 7 weken tijd naar Auckland gereden. Onderweg hebben we ontzettend veel mooie plekjes gezien! Eigenlijk teveel om op te noemen..

Onze mooiste plekjes van het Zuidelijke eiland zijn;

- Lake Tekapo; oogverblindend mooi dat turquoise meer met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen!

- Milford Sound: de weg ernaartoe is al spectaculair! Bos, watervallen, sneeuw en natuurlijk de Kea’s. De boottocht door de Milford Sound is een aanrader!

- Queenstown; bungeejumpen vanaf 134 meter hoogte in 8,5 seconden van de Nevis Bungy, een echte adrenaline kick!

- Haast pass: mooie route door een beboste omgeving met veel varens en watervallen.

- Franz Josef Glacier; het maken van een helihike, een combinatie van een helikoptervlucht met een hike op de gletsjer. Prachtig dat blauw/witte ijs!

- Kaikoura; tijdens een kustwandeling hebben we honderden zeehonden gespot.

- Abel Tasman National Park; tijdens een kajaktocht zwommen de dolfijnen zwommen om ons heen! Hoe bijzonder is dat!?!?

Na zo’n 4 weken zijn we met de boot richting het Noordelijk eiland van Nieuw-Zeeland gegaan. Hier hebben we de laatste 3 weken van onze reis doorgebracht. Wat wij het meest indrukwekkend vonden aan dit eiland is;

- The Forgotten World Highway; prachtig groen landschap en gravel wegen!

- Tongariro National Park; Het vulkanisch gebied met schitterende wandelingen door het thermische en zwavel geurende gebied met modderpoelen en chemisch kleurende meren.

- Ruim 2 uur raften door het 10 graden koude Waitomo caves. Maar het is allemaal de moeite waard als je de melkweg van glow worms ziet!

- Een gat graven op het Hot Water Beach en daarna genieten van een heerlijk zeebriesje.

- Het ruige strand van Piha beach waar surfers hun hart kunnen ophalen.

- De grote Kauri bomen van Waipoua Forest.

- Cape Reinga; het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland.

- Sandboarding op de Te Paki Sand Dunes; wel enige conditie verreist. Het omhoogklimmen kost wat energie door dat losse zand.

- Het hagelwitte strand van Rarawa

- Snorkelen bij Goat Island; je ziet hier prachtige roggen en snapper vissen!

Kortom; het was een droomreis die eindelijk in vervulling is gegaan :-)