Natuurlijk Nieuw-Zeeland

Minke Smits-Steintjes op 03 October 2018
Met een camper door Nieuw-Zeeland reizen, het land dat voor ons letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt, is een fantastische ervaring. De vrijheid, het overnachten op prachtige plekken middenin de natuur en iedere dag weer een ander uitzicht zodra je wakker wordt. Zelf heb ik zes weken genoten van het prachtige Nieuw-Zeeland!

Mijn rondreis begon op het Noorder Eiland, waar ik de rust bij het Goat Island Marine Reserve ervaarde, waar ik wandelde tussen de indrukwekkend grote bomen in het Waipoua Kauri Forest en waar ik hoofdpijn kreeg door de vele zwaveldampen in Rotorua. Ik heb volop genoten van de (toch wel toeristische) zeiltocht over Lake Taupo en zeker ook van de minder bekende Forgotten World Highway. Wat een schitterende uitzichten en wat een mooie wandelingen kun je in deze omgeving maken.

De oversteek per ferry naar het Zuider Eiland is erg comfortabel, en het uitzicht als je er bijna bent is geweldig! Je vaart een gedeelte door Queen Charlotte Drive, een gebied waar we later met de camper terug zijn gegaan omdat ik zo onder de indruk van de schoonheid was. Een erg mooie wandeling is die naar het Hooker Glacier Lake in het Aoraki Mount Cook National Park, met natuurlijk als hoogtepunt Mount Cook op de achtergrond.

Een letterlijk hoogtepunt van mijn bezoek aan Nieuw-Zeeland was het maken van de skydive boven het Abel Tasman National Park. Wat is het gaaf om op 4000 meter hoogte te vliegen met een schitterend landschap onder je, dat bestaat uit groene heuvels, rotsen en de ruige kust.