Rondreizen door Tanzania is een cadeautje!

Minke Smits-Steintjes op 14 January 2020
Als je graag veel indrukwekkende wilde dieren wilt zien, dan is Tanzania één van de Afrikaanse landen om te bezoeken. Wat veel dieren heb ik hier in korte tijd gezien, geweldig!!!

Mijn rondreis door het noorden van Tanzania begon met het Tarangire National Park, een park dat vaak overgeslagen wordt maar ik echt niet had willen missen. Gedurende de maanden september t/m januari zie je hier sowieso veel dieren bij de rivieren zoals grote groepen buffels, gnoes, zebra’s en olifanten. Zelf zag ik hier giraffen, olifanten met jongen, prooidieren, ontzettend veel vogels en apen en de verrassing van de game drive was een overstekende grote groep struisvogels. Wat een gezellig “geklets” toen zij overstaken en er voor ons niets anders op zat dan het safarivoertuig te stoppen ??

Ook in de Ngorongoro Krater heb ik erg veel dieren gezien; bavianen, luierende vrouwtjes leeuwen, een python, zebra’s, gnoes, een verstopte neushoorn en ontzettend veel vogels. Het is hier een aanrader om vroeg de krater in te rijden om de drukte voor te zijn, zodat je de krater “voor jezelf hebt”. Tip: Verblijf in één van de lodges op de kraterrand, geweldig door het mooie uitzicht op de Ngorongoro Krater en super dichtbij de ingang.

De volgende bestemming; de wereldberoemde Serengeti! Ik snap nu wel waarom ze dit gebied Serengeti hebben genoemd, oftewel vertaald vanuit het Maasai ‘eindeloze vlaktes’. Als je om je heen kijkt zie je haast niets anders dan eindeloze vlaktes! Een totaal ander gebied om game drives te maken door de verschillen in landschappen, maar vooral ook doordat hier grote groepen dieren bij elkaar leven. Het is echt geweldig om je verblijf aan te passen aan de bekende migratie van de gnoes en zebra’s, want het is een ontzettend indrukwekkend schouwspel. Of je nu bij het oversteken van de rivier bent op de grens van Tanzania met Kenia, of tijdens de geboortegolf in Ndutu, indrukwekkend is het sowieso.

In het Lake Manyana National Park heb ik mijn rondreis door het noorden van Tanzania afgesloten op wel een hele bijzonder dag, namelijk mijn verjaardag! Echt super leuk om dit te vieren met de andere reizigers en het personeel van de lodge, en dit natuurlijk te vieren met een mierzoete taart, Happy Birthday en zelfs een cadeautje!

Voor mij was deze hele rondreis een cadeautje om mee te maken en hoef er ook geen seconde over na te denken als iemand mij vraagt of ik terug zou gaan; Ja zeker, wanneer vertrekt het vliegtuig?!