Beste Zelfstandig Reisadviseur van Drenthe (ZRA 2018)

Natascha van Dam op 26 February 2018
Dit jaar heb ik deelgenomen aan de verkiezing voor beste ZRA welke ik uiteindelijk won voor mijn eigen provincie! Maar wat houdt dit nu eigenlijk precies in en hoe gaat dit in zijn werk?

Allereest moet je je natuurlijk opgeven hiervoor, elke zelfstandig reisadviseur (ZRA) kan dit doen. Je wordt daarna benaderd door de organisatie die je diverse opdrachten gaan geven. Je beantwoordt allerlei vragen en er wordt van je gevraagd om een reisevenement te beschrijven. Uiteindelijk gaat alle documentatie en motivatie naar een jury die vervolgens per provincie de beste ZRA’s nomineert. Ik zat er ook bij en mocht in december naar Hilversum voor een pitch, dat was best pittig! Je staat tegenover een 12-koppige jury die jou 10 minuten lang het vuur aan de schenen legt, ik vond dat wel spannend hoor zo tegenover die mensen op een soort Idols stip! Daarna mag je gaan en hoor je verder niets meer, je vraagt je ook in de auto af of je het nou goed hebt gedaan of niet…

Het mooie hiervan is, is dat je ook goed naar jezelf kijkt, naar je eigen bedrijf. Van hun feedback leer je natuurlijk ook weer! Uiteindelijk volgt de grote uitslag in de week van de vakantiebeurs welke begin januari jaarlijks plaatsvindt in de jaarbeurs te Utrecht. Een voor één worden de winnaars per provincie bekend gemaakt, ze doen dat door de winnende vlog te tonen: de vlog was namelijk je eindopdracht. En ja hoor, toen Drenthe bekend werd gemaakt kwam mijn vlog langs die ik in Brazilië had opgenomen! Ik was ontzettend blij en trots tegelijk, natuurlijk is winnen heerlijk, maar het betekent veel meer voor me. Het is ook een bekroning voor mijn bedrijf dat ik 4 jaar geleden begonnen ben, misschien is dat nog wel het mooiste!