Studiereis Florida & Bahama's

Natascha van Dam op 19 July 2016
Vanuit Düsseldorf vertrokken we voor bijna 2 weken naar Florida en de Bahama's.

De reis begon in Fort Myers aan de westkust van Florida. Hier bezochten we behalve diverse hotels voor een site inspectie, Bij het hotel Pink Shell mocht ik met een waverunner (jetski) de zee op om dolfijnen te spotten. En die heb ik gezien, ze zwommen gewoon naast me! Shoppen kun je in Florida ook goed, op uitnodiging van Miromar Outlets hebben we eens even goed bekeken wat er allemaal in het aanbod is in zo'n shopping Mall. Het tourist board heeft ons meegenomen naar diverse restaurantjes in en om Fort Myers. En als je denkt je kunt alleen maar veel en vet eten in de VS ... Het eerste is waar, de porties zijn groot, maar we hebben er heerlijk gegeten. Waaronder ook veel verse vis! Daarnaast hebben we (buiten diverse hotelbezoeken) ook het Edison en Ford Winter Estate bezocht. Erg interessant, behalve de woonverblijven is er ook een museum op het terrein.

Na 4 nachten werd het tijd om te verplaatsen en wel richting de oostkust. We hebben een aantal auto's gehuurd en hiermee Florida doorkruist, zo zie je nog eens iets van de omgeving. Uiteindelijk kwamen we in West Palm Beach waar we een overnachting hadden. En omdat we toch de auto's nog hadden, zijn we even op ontdekkingstocht gegaan in deze plaats. Wauw, een verrassing want er staan een hoop mooie en grote huizen!

De volgende ochtend hebben we eerst de auto's ingeleverd om ons vervolgens in te checken voor de (nacht)cruise naar Grand Bahama. Op de Grand Celebration kwamen we de nacht wel door, heerlijk gegeten in het a la carte restaurant, naar de show geweest en daarna begon het nachtleven.

Na het ontbijt mochten we ontschepen en checkten we in in ons hotel in Lucaya, Grand Bahama. Veel tijd hadden we daar niet want onze jeeps stonden al klaar. Met deze jeeps maakten we een top tour over het eiland naar o.a. Gold Rock Beach , wat een schitterend strand! Onderweg nog lekker geluncht in Tropical Garden of the Groves en ook de grot bezocht waar één van de Bond films is opgenomen.

Na diverse hotelbezoeken en 2 nachten verblijf op Grand Bahama, stond Nassau (New Providence) op het programma. De vlucht met Bahamasair duurde niet lang en was schitterend. Je zal helder blauwe zee met eilanden vanuit de lucht.

Ons hotel lag in Nassau downtown. Met eerste rang uitzicht op de aanlegplaats van de cruiseschepen. Sommige dagen meren er hier zelfs wel 5 aan op 1 dag. Mooi gezicht, de één nog groter dan de ander. Ook op dit eiland hebben we veel hotels bezocht. Ze hebben bijna allemaal een verhaal. Of een lange geschiedenis met eigen sigarenfabriek, chocoladefabriek en wijnkelder. De ander is een decor geweest voor een Bond film. En weer een ander is zo gigantisch groot dat het een stad op zich is, met waterpark, casino, dolfijn zwemmen, mega aquarium en ga zo maar door. Voor ieder wat wils.

Hoogtepunt van deze reis was zeker de excursie op de laatste dag. Per zodiac gingen we naar de Exuma met onderweg een stop op een eiland met gigantische leguanen maar ook een eiland met de befaamde Swimming Pigs . Geweldig om te zijn geweest, bizarre combinatie, roze varkens in kraakhelder water. Maar de hele tocht naar die Exuma Islands zijn bijzonder, het is er zo mooi... Het lijkt wel een paradijs.... Geen wonder dat die bekende sterren daar een privé eiland kopen... ... ik droom nog even lekker verder over deze geweldige reis!

Wil jij ook naar dit paradijs? Neem gerust contact met me op, ik kan je er alles over vertellen. Tel. 06-18314018 of mail naar natascha.vandam@travelcounsellors.nl

Jouw Persoonlijke Travel Counsellor