Wat doe ik nu eigenlijk precies?

Natascha van Dam op 02 August 2017
Zeg, Natascha, boek jij nou alleen maar van die dure maatwerkreizen?”

Bovenstaande vraag krijg ik vaak te horen als ik mensen vertel over mijn werk als zelfstandig reisadviseur. Omdat ik merk dat er vaak veel vragen zijn of misopvattingen wil ik proberen dit uit de wereld te helpen met dit blog. Ik geef antwoord op de 5 meest gestelde vragen aan mij.

1. “Wat is dat voor een organisatie, Travel Counsellors?” Travel Counsellors is een dynamische en wereldwijd opererende reisonderneming met zelfstandige reisadviseurs in Groot Brittannië, Ierland, Nederland, België, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid Afrika en Australië. Het hoofdkantoor bevindt zich in Manchester, Engeland, en het Nederlandse hoofdkantoor in Den Haag. Wereldwijd zijn er ongeveer 1300 Travel Counsellors, waarvan zo’n 170 in Nederland.

Travel Counsellors is van oorsprong een familiebedrijf met een stevig fundament en een familiebedrijf zijn wij ondanks de sterke groei altijd gebleven. Ons ethos van vriendschap, loyaliteit, zorg en ondersteuning komt niet uit de lucht vallen. Het is iets wat wij vanaf het begin al uitdragen. Niet voor niets is onze ‘subtitel’: With us…It's personal!

2. “Hoe zit dat dan met het boeken van een reis bij jou?” Op basis van de wens van de klant en het bijbehorende budget ga ik aan de slag. En nee niet alleen maar voor maatwerkreizen, verre bestemmingen of exclusieve reizen. Ook pakketreizen die aangeboden worden door de grote Nederlandse touroperators kan ik voor je boeken, denk aan een TUI, Neckermann of Corendon bijvoorbeeld. Maar ook de meeste Duitse en Belgische aanbieders, die in veel gevallen nog wel goedkoper zijn. Dus heeft iemand een reis gezien bij een touroperator dan vergelijk ik die altijd graag met alle aanbieders om op die manier de beste prijs te vinden maar ook de meest gunstige vluchttijden of dichtstbijzijnde luchthaven. De prijs die je online ziet bij de touroperators is bij mij hetzelfde. Natuurlijk zijn er enkele organisaties waar ik niet kan boeken, maar daar moet je je ook van afvragen of je wel via dat soort bedrijven je vakantie wilt regelen? Laten we eerlijk zijn we willen toch niet ergens belanden waar we “Red mijn vakantie” moeten inschakelen! Travel Counsellors is aangesloten bij de ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en IATA.

Naast deze touroperators, beschik ik ook over een eigen boekingssysteem, wat door het hoofdkantoor in Engeland en Nederland helemaal voor ons op maat is gemaakt en steeds weer wordt aangepast naar onze wensen. Met behulp van dit boekingssysteem ben ik eigenlijk zelf de touroperator en kan ik vluchten, transfers, hotels, appartementen, huizen, excursies, autohuur etc. boeken. De hoofdkantoren onderhouden de contracten met al deze accommodaties, beddenbanken, airlines en diverse maatschappijen en (lokale)agenten.

3. “Ben je dan duurder dan een gewoon “stenen” reisbureau?” Nee dus, omdat ik altijd een reis vergelijk bij alle mogelijkheden aanbieders. Adverteren met “bij mij de goedkoopste prijs” zal ik daarentegen ook nooit doen, want een accommodatie of organisatie kan altijd een bepaalde stuntprijs onder de kostprijs aanbieden om klanten te trekken. Wat ik wel kan garanderen is een persoonlijke benadering en unieke service.

4. “Wat is dan het verschil met een gewoon reisbureau?” Dat mijn benadering persoonlijk is, dat ik prijzen altijd vergelijk met alle beschikbare aanbieders zowel de Nederlandse als Duitse en Belgische aanbieders. Ik kom graag bij je thuis voor een persoonlijk adviesgesprek, ook in de avonduren of het weekend. Een afspraak of offerte is geheel vrijblijvend. Uiteraard kan ik je ook telefonisch of via de mail helpen. Ook tijdens je reis, kun je mij bereiken voor vragen.

Ook heeft ons hoofdkantoor in Engeland 24/7 het TC Duty Office paraat staan, die continu alles in de wereld monitoren. Zo gauw er ergens een calamiteit is, gaat het TC Duty Office direct aan de slag om ons en de klanten te waarschuwen en te helpen waar nodig. Een veilig gevoel!

Onze kennis en expertise is enorm; natuurlijk reis ik zelf privé, maar ik maak ook studiereizen naar voor mij onbekende bestemmingen. Ik heb honderden collega Travel Counsellors wereldwijd waar ik terecht kan voor informatie over alle denkbare bestemmingen. Daarnaast hebben wij een heel groot netwerk met reis experts die gespecialiseerd zijn in de meest uiteenlopende bestemmingen. Deze experts en specialisten zijn reisprofessionals in binnen en buitenland. Ik doe trainingen, volg workshops, bezoek cruiseschepen, alles om mijn kennis te vergroten.

Ik bespaar je tijd, je hoeft zelf niet meer uren, dagen het internet af te struinen, want vaak zie je online door de bomen het bos niet meer. En als er iets mis gaat op reis of extra hulp nodig is dan sta ik 24/7 voor je klaar.

5. “Alleen een vliegticket of losse hotels kan ik bij jou zeker niet boeken?” Fout, ook dit kan ik voor je zorgen. Losse vliegtickets, enkel hotelovernachtingen, autohuur, pakketreizen, maatwerkreizen, weekendjes weg, cruises, huwelijksreizen, treinreizen, fly-drives, autovakanties, kamperen, sport reizen of losse tickets voor sportwedstrijden, vakantiehuizen of villa’s, huwelijksreizen, trouwen in het buitenland (zie ook onze speciale mogelijkheid van onze huwelijksservice!), zonbestemmingen, wintersport, thema vakanties, dichtbij of ver weg, een klein of groot budget, het kan allemaal.

Dus ook als je zelf al een leuke reis via een touroperator of een hotel via een boekingssite hebt gezien, neem vooral dan eerst contact met me op. Ik kijk graag verder voor je of je de beste prijs, vluchten of meest gunstige luchthaven hebt via die aanbieder. Is het elders gunstiger dan boek ik dat graag voor je of plaats ik een optie indien mogelijk. Is de reis die je zelf hebt gezien de beste optie ook dan help ik je graag verder bij het boeken hiervan. Het voordeel is dat je met al je vragen vooraf of tijdens de reis bij mij terecht kan en dat is vaak prettig dan naar een callcenter te moeten bellen waar je lang moet wachten en steeds iemand anders te spreken krijgt.

Ben je op zoek naar een persoonlijke reisadviseur die 7 dagen per week voor je klaar staat en langs komt wanneer het schikt? Wil je een persoonlijke reisadviseur met een exceptioneel service niveau? Zoek niet verder, je hebt je eigen reisadviseur gevonden!

Ben je geïnteresseerd of ken je mensen in uw omgeving die gebruik willen maken van mijn exceptionele service? Laat het mij weten, kijk op mijn site of neem contact met me op via natascha.vandam@travelcounsellors.nl of op 06-18314018

Jouw Persoonlijke Travel Counsellor