Scheepsbezoek Aida Sol

Patricia Peppels-Petrus on 23 April 2017

Deel dit:

Scheepsbezoeken zijn enorm waardevol voor mij, ik kan even zien hoe de sfeer op het schip is, de hutten bekijken, het eten proeven, eigenlijk gewoon alles even in een paar uur beleven. Ondertussen heb ik flink wat schepen mogen bezoeken en daarnaast zelf ook een aantal keer op cruise vakantie geweest, toch wil niet zeggen dat als je het ene schip van een rederij hebt bezocht je precies weet hoe ze allemaal zijn. Dit keer mocht ik het schip van de Duitse rederij Aida bezoeken de Aida Sol. De Aida schepen zijn altijd heel kenmerkend doordat zij op het boek van het schip een mond geschilderd hebben. Aan boord krijgen we eerst het Welness gedeelte te zien. Een heerlijke rustige oase in griekse stijl. Allerlei massages en behandeling zijn hier te boeken, maar ook kun je hier gebruik maken van een apart gedeelte de Welness Oase, alleen toegangelijk vanaf 16 jaar en ouder. De kosten hiervoor zijn 25 euro voor een hele dag. Hier kunnen maximaal 110 personen in. Het ziet er hier heerlijk uit, er staat een grote olijfboom, vele bedjes ( meer dan 110 ), een klein zwembad, vers fruit, drinken, eigenlijk is er aan alles gedacht om gewoon een heerlijke relaxte dag te hebben.

Tevens zitten er op hetzelfde dek als de Welness ook Welnesshutten, zodat als je veel gebruik wilt maken van de faciliteiten van de Welness je niet het hele schip door moet lopen om bij de Welness te komen.

Op de Aida Sol zijn diverse buffet restaurants, deze zijn ook allemaal inclusief in de prijs, daarnaast ook alle dranken van soft drinks, koffie en thee, water, bier en wijn. Zelf hebben wij in het Teppanyaki restaurant gegeten. Je kunt hier naast een gedeelte buffet ook zelf een aantal producten op een bordje scheppen die vers voor je gewokt worden. Verder is er een italiaans buffet restaurant, market restaurant hier is elke avond een ander thema deze avond was het Australisch. Daarnaast is er ook voor de kleine kinderen een apart buffet, in het market restaurant stond het kinderbuffet in een mini Aida schip.

Wat de Aida sol ook heeft is een Brauhaus, een echte brouwerij aan boord, helaas heb ik het bier niet geproefd, maar het wordt o.a. gemaakt van zeewater. Het Brauhaus ziet er erg gezellig uit heeft een aantal echte biertafels en ook hier worden een aantal thema avonden gehouden en je kan hier eten. Voor de speciale bieren moet wel bij betaalt worden.

De hutten zien er gezellig uit, zijn wel wat aan de kleine kant, als ik dit vergelijk met andere schepen waar ik op ben geweest en vooral ook zelf mee heb gecruised. Badkamer vrij standaard, toilet, douche, wastafel.

Op de Aida Sol is het theater geen aparte afgesloten ruimte, maar is deze meegenomen in het Atrium en kun je zo vanaf 3 verdiepingen meegenieten van het theater. Er is een casino, een aantal winkeltjes, een galerie met veel kunstwerken waarvan een aantal ook geveild worden, een grote bar met live muziek en boven op het dek een zwembad met een aantal bubbelbaden en natuurlijk ook een bar. Ook aan sport is gedacht een sportdek om te kunnen lopen, maar ook basketballen en andere balspellen kan spelen en binnen een heel groot sportcentrum voorzien van alle fitnessapparaten.

Al met al een compleet schip waar een gezellige sfeer hangt, het is een toegangelijke rederij, geen tafelzittingen maar eten wanneer je wilt in een van de vele buffet restaurants. Wel is de voertaal aan boord Duits, het dagprogramma het krantje dat je elke dag op je hut krijgt voor de dag erna is ook in het Duits. De crew spreekt wel Engels. In de opvoeringen in het theater wordt niet gesproken dus daar zul je er geen last van hebben als je het in het Duits niet zou kunnen volgen.

Mij sprak het in ieder geval wel aan om een keer met Aida te cruisen zeker ook met kinderen. Wilt u meer weten over wat cruisen inhoudt en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met mij op – patricia@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven