7 Plekken om adembenemende zonsondergangen en zonsopkomsten te beleven.

Rike van den Beld-van Dijk op 04 January 2018
Zou je graag willen genieten van adembenemende en onvergetelijke zonsopkomsten en zonsondergangen? Bijna niets is zo mooi als de kleurenpracht die te voorschijn komt of het zakken van de zon in de horizon. Pak je camera en leg snel deze ongelooflijke momenten vast voordat het te laat is. Op deze topbestemmingen over de hele wereld kan je getuige zijn van schitterende zonsopkomsten of zonsondergangen.

Lago Maggiore, Italië Lago Maggiore is gelegen aan de zuidkant van de alpen in de regio’s Piemonte en Lombardije, maar ook een deel in het Zwitserse canton van Ticino. In mei en juni wordt het meer omgeven door de kleurenpracht van wilde bloemen, maar deze verbleken haast in vergelijking met de schitterende zonsondergangen! Het is prachtig om te zien hoe het meer van kleur verandert als de avond valt.

Naxos, Griekenland The Portrara is een van Naxos’ meest beroemde kenmerk, een 2500 jaar oude marmeren entree van een onafgebouwde tempel. Deze poort vormt het décor van de prachtige zonsondergang. Palatia, een klein eilandje bij Naxos, is de perfecte plek om de het schouwspel te aanschouwen. Wanneer de zon over het water in de zee zakt, de warme oranje gloed verlicht de golven en het nabijgelegen eiland Paros. De lucht verandert van fel blauw naar donker paars. Schitterend toch?

Suikerbroodberg – Rio de Janeiro, Brazilië Met 396 meters hoogte biedt de Suikerbroodberg een indrukwekkend uitzicht over Rio de Janeiro en de Guanabara Bay. Het panoramische uitzicht over de omringende stranden, bergen en bossen is adembenemend wanneer de avond valt en de zonsondergang begint. Je bereikt de Suikerbergbrood gemakkelijk per kabelbaan. Eenmaal boven heb je zicht op het beroemde Copacabana en Ipanema Beach. Kies wel een heldere dag, zo kan je optimaal profiteren van dit prachtige uitstapje. Flic en Flac, Mauritius Flic en Flac is uitgegroeid van vissersdorp tot toeristische badplaats en dit is de place to be als je wilt genieten van prachtige zonsondergangen vanaf het strand. Neem wat lekkers mee en geniet van een picknick op het strand terwijl de zon wegzakt in de turquoise lagoon om de avond in te luiden. Sugar Beach Resort en La Pirogue hebben een bevoorrechte positie op het mooie uitgestrekte witte strand.

Bromo, Indonesië Je moet er middenin je nacht voor uit je bed en het is een uitdagende bochtige weg, maar deze ben je al snel vergeten als je de zonsopkomst mag aanschouwen bij de Bromo. Vroeg in de ochtend rij je in jeeps omhoog om naar de voet van de vulkaan de Bromo te gaan. Hier aangekomen is een lekker warm vest geen overbodige luxe en kan het zoeken naar een mooi plekje beginnen. Als dan de zon opkomt is het een machtige ervaring. De kleuren zijn prachtig! Als de zon is opgekomen rijd dan nog door de mystyrieuze mist dichter naar de vulkaan en beklim de vulkaan te voet of te paard. Het is echt een complete unieke ervaring.

Uluru, Australia Een van de meest imposante herkenningspunten in het hart van de Australische outback is Uluru. Wanneer de zon opkomt boven de oosterse horizon, de kleuren in de lucht langzaam veranderen en reflecteren op Uluru, komt Uluru tot leven. Een onvergetelijke ervaring. Angkor Wat, Cambodja Angkor Wat, het grootste religieuze monument van de wereld, vormt een van de mooiste decors bij zonsopkomst. Bij het ochtendgloren verschijnen de silhouetten van de tempels voor een steeds van kleur veranderende lucht om vervolgens te reflecteren in het water. Hier wordt je stil van.

Waar op de wereld zou jij graag de zonsopkomst of zonsondergang willen ervaren? Neem contact met mij op om jouw volgende schouwspel te organiseren.