Chillen op de Antillen

Rike van den Beld-van Dijk op 05 May 2015
Na zelf al meerdere malen het Caribisch gebied bezocht te hebben, werd het nu tijd om mijn gezin een keer mee te nemen die kant op.

We begonnen onze reis op Bonaire, een van de Antillen die ik nog niet bezocht had. Maar Bonaire heeft mijn verwachtingen overtroffen. Wat een heerlijk eiland is het, kleinschalig, relaxed, echt ideaal om lekker bij te komen en te genieten van zon, zee, strand en elkaar. Bonaire staat natuurlijk bekend als echte duikbestemming, dit wordt dan ook overal gedaan. Wij hebben niet gedoken maar hebben wel veelvuldig gesnorkeld, er zijn voldoende plekken waar je dit vanaf de kant kan doen, dus je hoeft er niet op uit met de boot.

Uiteraard huurden we een auto om zo het eiland verder te ontdekken. Ik kan je aanraden om een pick-up of jeep te huren zodat alle wegen begaanbaar zijn. Niet alle wegen zijn even goed en als je net even de weg af wilt voor een strandje, is dat goed te doen met zo’n pick-up. Het eiland is niet heel groot, dus in mum van tijd staan we op het zuidelijkste punt, bekijken de zoutmeren, slavenhuisjes en rijden dan door naar Sorobon beach. Wat een schitterend strand is hier, heel wit en dan die prachtige kleuren van de zee ernaast…. Hier wil je eigenlijk niet meer weg. Ook de kinderen waren niet het water uit te krijgen. Na de lunch rijden we verder om een bezoek te brengen aan de ezeltjes. In de opvang wonen zo’n 600 ezeltjes, allemaal om een verschillende reden. We knuffelen de ezels, zien een kleintje van 5 dagen oud maar ook oude ezels hebben hier een plekje. Na wat uitleg, bezoek aan de schildpadden en leguanen en de ezels in de opvang, rijden we met de auto nog door het park. De ezels omringen de auto en voor je het weet, kan je even niet verder en heb je en natte lik op het raam te pakken.

Verder naar het noorden is een natuurpark met heel veel cactussen langs de weg naast een mooie kustlijn met rotsen waar de golven op botsen. We bezoek en het Gotomeer met de flamingo’s en nemen een drankje in Rincon. Het was een heerlijke dag, veel gezien en gedaan, alles op ons gemakje. Bonaire voelt relaxed, keuze genoeg om uit eten te gaan en als je wilt kan je ook nog wat winkelen in Kralendijk.

Met een kleine Fokker D50 vliegen we naar Aruba. Een wereld van verschil met Bonaire, hier is het duidelijk drukker. Het is even wennen, maar we genieten volop van de mooie stranden, de goede service en het lekkere eten.

Met de lokale bus gaan we naar een van de noordelijkste stranden, Arashi beach, hier komen veelal locals. Heerlijk vertoeven zo met een windje. Snorkel op en weer genieten van de onderwaterwereld. Op de terugweg stappen we uit bij Palm Beach, we kijken wat in de vele winkeltjes en gaan dan naar het strand om bij Moomba beach te genieten van een heerlijke beach barbeque met de voetjes in het zand.

Ook Aruba is erg leuk om met een auto te ontdekken. We kiezen dit keer voor een ritje naar het zuiden om te zonnen en zwemmen op Baby beach. Dit strand is ideaal met kids, omdat het in een baai ligt en het rif de golven breekt. Kids kunnen zo lekker spetteren en spelen op het strand. Natuurlijk eten we daar een burger op het strand. Op de terugweg besluiten we een route meer door het binnenland te kiezen en bezoeken de Casibari rockformatie. Hier kan je ook heerlijk lunchen of aan het einde van de dag barbequen met live muziek! Via een stop in Oranje stad gaan we terug naar het hotel.

Als afsluiter van onze reis gaan we eten bij Papiamento Restaurant, echt lokaal dineren in een romantische setting. Je dineert in de tuin van een oude mansion, alle tafels rondom het zwembad, kaarslicht erbij. Top afsluiter van onze reis.

We hebben genoten van een heerlijke vakantie op beide eilanden. Het was met recht Chillen op de Antillen. Wil je meer weten over de mogelijkheden op een van deze eilanden? Wil je de eilanden zelf ontdekken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, dan wijs ik je graag de weg!