Herrliches Arosa

Rike van den Beld-van Dijk op 26 August 2016
Een korte vlucht brengt ons naar Zurich airport waar ons Zwitsers avontuur echt begint. Met de intercity rijden we naar Chur. Het spoor gaat lange rijd parallel aan de Zuricher See, wat n prachtig uitzicht! Het valt me op dat er veel ligweides en strandjes zijn, op het water zijn diverse bootjes te spotten. Hoe verder we gaan hoe hoger de bergen om ons heen worden. In 2 uur zijn we in Chur, de oudste stad van Zwitserland. We stappen hier over op de Ratische Bahn, een treinreis van n uur de bergen in. Na 365 bochten komen we aan in n oase van rust, Arosa, onze eindbestemming. Arosa is prachtig gelegen in de vallei. Bij t uitstappen van de trein valt me meteen de Obersee op. Een knus meertje met bootjes en waterfietsen. Om me heen de machtige bergen. Behalve de Obersee zijn er is Arosa nog 9 meertjes. De Untersee ligt ook in t dorp, hier kan je lekker zonnen en zwemmen in de zomer. De andere meertjes kan je ontdekken tijdens wandel of fietstochten. In de middag gaan we naar t klimbos! Er zijn diverse parcours, voor kids en volwassenen in verschillende moeilijkheidsgraad. Na n korte instructies gaan we de touwen in. Vanuit de touwburg kijk ik op de bergen en t meertje. Wat een heerlijke activiteit op deze eerste dag. De volgende ochtend gaan we eindelijk echt de bergen in. Ik vind t altijd heerlijk die frisse buitenlucht en machtige vergezichten. Via het eekhoorntjespad wandelen we naar Maran, n wat hoger gelegen station waar n prachtige uitdagende 18 holes golfbaan te vinden is. Onderweg voeren we de eekhoorntjes en n aantal vogels. Voor kids is er ook n speurtocht en speeltuin onderweg. Er is zelfs n plek waar je vuur kan maken om worstjes te grillen. In Maran ligt een 18 holes golfbaan, zo op het oog ziet hij er erg uitdagend uit door de hoogteverschillen. Vanuit Maran lopen we verder naar boven, richting t middelstation van de Weisshorn. We combineren dit met n potje chipping-golf, welke langs de route gelegen is. Onder begeleiding van de koeienbellen en prachtig uitzicht bereiken we de gondel, welke ons naar de top zal brengen. Op de top wacht t 360 restaurant voor de lunch. Het uitzicht op 2650m hoogte is fenomenaal. In de verte in t dal zie ik zelfs Chur liggen. En als je goed kijkt ontwaar je onze treinroute. Ik probeer me voor te stellen hoe het landschap eruit ziet in de winter, waar de pistes lopen en bedenk dat ik hier graag eens terugkom in de winter om het echt te ervaren! Na de lunch dalen we af naar t middelstation waar de steps op ons staan te wachten. We dalen af naar t dal op n step! Wat n super belevenis, met de wind door m'n haren over paadjes en door weiden, langs de koeien. Gaaf zeg! In de avond gaan we per paard en wagen naar n gezellige berghut. We genieten van n heerlijk diner in n fantastische sfeer. Op onze laatste dag gaan we waterfietsen op de Obersee. Wat n fantastisch weekend! Aan al t goede komt n eind, gelukkig hebben we nog n toetje; een prachtige treinreis in comfortabele treinen terug naar Zurich!

Arosa is n heerlijke plek voor rustzoekers en actievelingen. Voor ouderen maar ook voor gezinnen! Goede hotels en appartementen, en n ruim aanbod aan activiteiten! Met de Arosa card, welke bij veel hotels inclusief is, kan je profiteren van veel gratis activiteiten zoals waterfietsen, met de kabelbaan en steppen! Ook het vervoer pet bus is inclusief! Er zijn vele wandelroutes en mountainbike paden. Zeker voor gezinnen heeft Arosa in de zomer veel te bieden, speurtochten, speeltuinen, wandelroutes, strandje, kampvuurplek, waterpret, er is echt van alles te doen.

In de winter is Arosa een skiparadijs! Sinds 2014 is t door n gondel verbonden met Lenzerheide, waardoor je 225km pistes ter beschikking hebt. Pistes voor beginnende en gevorderde skiers. Wist je dat je skipas ook geldig is in de Ratische Bahn Naar Chur? Kan je n mooi treinritje maken door n winterlandschap!

Arosa is tevens n goede locatie voor een conferentie, event of trainingsweekend. Enkele hotels maar ook het conferentiecentrum bieden vele mogelijkheden hiervoor! Of je nu met een kleine groep aan teambuilding wilt doen, een bedrijfsuitje met workshops afgewisseld met leuke activiteiten of een leuk event! Arosa is daar een goede locatie voor.

Wil je meer weten over n zomer of n wintervakantie in Arosa? Ik vertel je graag alles over de mogelijkheden.