Hoe haal je t meeste vakantie uit je vrije dagen in 2020?

Rike van den Beld-van Dijk op 11 February 2020
Het liefst zijn we allemaal 365 dagen per jaar op vakantie, maar helaas is dat niet mogelijk voor de meesten van ons en moeten we onze reisplannen inplannen rondom ons werk. Maar er is een manier om zoveel mogelijk vakantie uit je vrije dagen te halen door je vakanties rondom de feestdagen te plannen zodat je extra tijd hebt om op reis te zijn.

Iedere werknemer heeft recht op vakantie. Hoeveel dagen dit voor jou zijn, hangt af van je CAO. Maar minimum is 4x de wekelijkse arbeidsduur. Dus bij 40-urige werkweek heb je wettelijk recht op (4x40=160uur) 20 vakantiedagen. Hierbij krijg je doorgaans nog extra dagen van je werkgever of CAO. In praktijk hebben we gemiddeld 25 vakantiedagen per jaar.

Als we dan naar de feestdagen kalender van 2020 kijken. Dan kan je maar liefst x dagen op reis met 25 vakantiedagen! Hoe? Lees snel verder en ontdek hoe jij jouw vakantiedagen het meest optimaal kunt benutten!

10-19 April -> Neem 5 dagen op voor een 10 daagse vakantie April doet wat hij wil, het ene moment schijnt de zon en het andere moment lijkt het wel herfst. Laat de onzekerheid achter je en vlieg naar de Malediven! Even lekker bijkomen, opladen en vitamine Z tanken! Het is daar gemiddeld 27-31 graden in deze tijd. Dus lekker op het strand, ontdek met je snorkel op de onderwaterwereld, voel het zand tussen je tenen en laat je verwennen. Of vlieg naar het Caribisch gebied waar de temperaturen rond de 30 graden zijn. Warme gastvrijheid, heerlijke keuken en exotische palmen. Curacao, Jamaica, Mexico…. De keuze is reuze.

25 April- 5 Mei -> neem 5 dagen op voor een 11 daagse vakantie Kies voor het milde zuiden van de Middellandse zee, lekker relaxen op Kreta of Cyprus. De temperaturen zijn doorgaans mild rond deze tijd. Of ga naar Madeira, ontdek de bloemenpracht, watervallen en bergen. Heerlijk voor een actieve vakantie met wandelen, mountainbiken en canyoning. ’s Avonds door Funchal flaneren en lekker eten in een van de vele restaurantjes.

21 Mei- 7 Juni -> neem 10 dagen op voor een 18 daagse vakantie Een langere vakantie vraagt om avontuur! Wat dacht je van een roadtrip in West Amerika! Ontdek sterren in Hollywood, fiets over de Golden Gate bridge in San Fransico, waag een gokje in Vegas. Maar bovenal ontdek de ontluikende natuur in de diverse nationale parken! Wandel door Yosemite National Park, ga op zoek naar de lekkerste wijnen in Napa Valley. Ontdek de kleurenpracht van Antelope Canyon. Er is hier zo veel te beleven! Rondreizen in Azië is ook altijd een goed idee! Smeltkroes van culturen, gastvrij, overheerlijk eten. Ontdek de cultuur, maar ook zeker de vijftig tinten groen! Azië voelt voor mij zo vertrouwd, zo fijn, zo puur en mooi! Ik raak er niet uitgekeken. De flora en fauna is prachtig. Elk land heeft zijn eigen unieke plekjes, het is nergens het zelfde. En dan na een rondreis even lekker relaxen op een paradijselijk strand….. wie wilt dat nou niet?

24 December- 3 Januari -> neem 5 dagen op voor een 11 daagse vakantie Persoonlijk ga ik het liefste op wintersport in deze tijd. Lekker actief buiten bezig zijn. Na een dagje van de pistes suizen heerlijk warm in een stube onder het genot van een drankje en omringd door mijn gezin bijkomen van de inspanning. Ik hou van de bergen, de uitzichten, de rust en de stilte! Wil je liever actief zijn in een warmer klimaat? Ga dan op avontuur in Zuid Afrika! Spot de Big-Five op safari, kayak naar Boulders beach, ziplinen, wijnproeven bij Mooi Rivier. Zie de zon ondergaan in de woestijn en wordt overweldigd door de immense sterrenhemel. Lekker eten en puur genieten! Doe je het liever rustiger aan? Maak een cruise door het Caribisch gebied of Midden Oosten. Elke dag een andere plek ontdekken. Laat je verwennen aan boord, geniet van de zon, de zee. Niets moet, alles mag.

Zomaar wat inspiratie…… Wat je doet of kiest, hoe je het ook plant, Geniet met volle teugen!