Home of Lassig – Skicircus Saalbach- Hinterglemm

Rike van den Beld-van Dijk op 04 September 2017
Zo vroeg als ik dit jaar het skiseizoen ben begonnen in Kirchberg, zo laat sluit ik het skiseizoen af in Hinterglemm.

Skicircus Saalbach Hinterglemm promoot hun ruime openingstijden en zouden tot het paasweekend half april open zijn. Voor mij reden genoeg om hier begin april nog een lang weekend heen te gaan. Ik had al veel om me heen gehoord over dit gezellige gebied en dat wilde ik natuurlijk zelf ontdekken.

We verblijven in het centrum van Hinterglemm en van daaruit kan je diverse kanten omhoog. We beginnen de dag met de zwolferkoglbahn omhoog. Boven aangekomen kan kiezen of je makkelijke of moeilijkere pistes om laag wilt pakken. De liften zijn modern en van wachtrijen is er nauwelijks sprake. Er zijn aan deze kant nog 2 stoeltjesliften en 1 andere gondel die vanaf de andere kant omhoog komt. Als je de dalafdeling maakt langs de zwolferkogl kan je weer met dezelfde lift omhoog maar je kan er ook voor kiezen om onderaan de afslag naar de westgimpflbahn te nemen die je de Schatberg opbrengt. Wat een mooi wijds uitzicht heb je hier.

Via Schatberg Ost kan je dan afdalen naar Saalbach. Je kan de omgekeerde route weer terug volgen of steek over in Saalbach om aan de overkant de berg op te gaan. Ook hier heb je weer keuze uit 2 richtingen, kohlmaiskopf, vanwaar je een verbinding naar Vorderglemm nemen of zelfs de berg over naar Leogang. Je kan er ook voor kiezen om de Bernkopf lift te pakken en eigenlijk weer via de andere kant terug te skien naar Hinterglemm.

Het liften netwerk zit hier zo in elkaar dat je eigenlijk diverse routes kan skien, maar je kan je ook prima aan een kant van de berg vermaken.

Vrij nieuw is de verbinding vanuit Hinterglemm via de reiterkogl naar Fieberbrunn! Hierdoor is er als het ware nog een skigebied bij het skicircus aangesloten. Saalbach Hinterglemm telt tientallen leuke gezellige hutjes langs de pistes waar je heerlijk kan eten, van een drankje genieten in de zon en even uitrusten. Natuurlijk is er in dit Oostenrijkse gebied ook genoeg apres ski te vinden.

Hoewel veel skigebieden hun openingstijden verruimen en promotie maken voor skien met pasen, wil ik jullie er wel op wijzen dat aan het begin en het einde van het seizoen niet altijd alle pisten/liften/restauraties geopend zijn. Het weer laat zich niet voorspellen, geopende pistes zijn niet overal te garanderen. En hou er rekening mee dat laat in het seizoen sommige faciliteiten al weer gesloten kunnen zijn. Wij zijn vanuit Hinterglemm ook een dagje uitgeweken naar de gletsjer van Kaprun!

In zijn algemeenheid is Skicircus Saalbach Hinterglemm een groot en uitdagend gebied waar elke skier of boarder zich kan vermaken. Er zijn voldoende pistes voor beginners maar ook voor gevorderden, snowparks, skiroutes en je kan er leuke tochten maken. Ruim aanbod in restaurants en bars.

Wil je meer weten over wintersport? Als wintersport specialist wijs ik je graag de weg!