Hotspots 2019

Rike van den Beld-van Dijk op 29 December 2018
Elk jaar worden door de vele reissites, inspiratiesites, bloggers, influencers en trendwatchers lijstjes gemaakt waarin de Top 10 bestemmingen staan voor het nieuwe jaar. Ik heb eens al die lijstjes bekeken en hoewel er best wat overeenkomsten zijn, zie ik ook veel verschillen. De bron/site waarop de Top 10 gepubliceerd staat geeft ook een teintje aan de Top 10. Zo zul je op verre reizen sites weinig landen in Europa zien. Staat erop de site van een zonvakantieaanbieder naar de Middellandse Zee natuurlijk geen land in Azie of Amerika.

Als ik naar alle lijsten kijk, word mij wel duidelijk dat we graag nieuwe plekken willen ontdekken, die landen waar nog niet te veel massa toerisme is. Maar ook dat sommige landen terug zijn van weggeweest! Zo denk ik echt dat Turkije en Egypte weer een opmars zullen maken. Natuurlijk blijven Spanje, Portugal en Griekenland populair binnen Europa. En USA en Canada zijn naast Thailand, Zuid-Afrika, Curacao en Bali onverminderd populair. Maar in deze top 10 staan vooral landen waarvan ik verwacht dat ze in 2019 echt verwacht dat ze populair zullen zijn.

1- Japan

Japan is hot. Is dat toeval? Ik denk van niet. Het komt vast door de populariteit van Sushi en modemerken. Ik heb zelf een geweldige treinreis door Japan mogen maken. Overweldigende steden en prachtige natuur met kleine knusse dorpjes wisselen elkaar af.

2- Lapland

In de winter het Noorderlicht aanschouwen, een sleetocht maken met husky’s, ijsvissen en een sneeuwscooter safari. Dat is echt een once in a life time experience

3- Colombia

Misschien zie je deze niet in veel lijstjes staan, maar ik denk echt dat deze parel in Zuid-Amerika hot wordt. Het populaire programma ‘Wie is de Mol?’ zal plaatsvinden in dit geweldige land. Er zijn directe vluchten vanuit Nederland. Natuur en kleurrijke steden liggen op je te wachten. Ontdek het zelf!

4- Belize

Hier in dit kleine land wacht een groot avontuur. Hou je van off-the-beaten-track plekjes, wil je cultuur en natuur combineren, genieten van een oogverblindende onderwaterwereld en dat alles in een relaxte setting? Dan is Belize zeker iets voor jou!

5- Vietnam

Veel Azië-gangers hebben Thailand, Indonesië en Maleisië al gezien. Vietnam is zeker voor hen een fantastisch alternatief! Doe een trekking door de tropische natuur, vaar over Halong Bay, bezoek oude oorlogsmonumenten, wandel door kleurrijk Hoi An. Vietnam heeft zoveel te bieden voor jong en oud!

6- Argentinië

Zou Argentinië nu vanwege Koningin Maxima populair zijn of omdat het gewoon een geweldig land is om rond te reizen, te dansen, te genieten van lekker gekruid eten of de overweldigende landschappen? Hoe dan ook, Argentinië verdient een plekje in deze hotlist!

7- Puglia

Italië is al jaren geliefd bij vele Nederlanders. De meesten komen niet verder dan de meren in het Noorden, Toscane of de populaire steden als Rome en Venetië. Maar diep onderin de laars liggen ook prachtige schatten verborgen! Puglia is een fantastische plek voor hen die er van houden om heerlijke stranden te combineren met leuke stadjes, prachtige bezienswaardigheden en natuurlijk lekker eten!

8- Schotse hooglanden

Hoewel veel Nederlanders het liefste de warmte opzoeken is een actieve vakantie ook steeds populairder. En voor een actieve vakantie zijn de Schotse Hooglanden ideaal. Combineer verschillende plekken en laat je verrassen door de schoonheid van dit bergachtige gebied met Schotse gastvrijheid.

9- Centraal Afrika

Zij die Zuid-Afrika en Kenia al gezien hebben, willen ook graag ‘nieuwe’ landen ontdekken. Mozambique, Zimbabwe en Oeganda zijn erg in trek. Zeker na het zien van de prachtige natuur en wildlife!

10- India

India is misschien wel een van de kleurrijkste landen ter wereld! Eerder leken veel mensen dit wonderschone land een beetje te mijden, uit angst voor armoede en viezigheid misschien? India heeft niet voor niets de slogan ‘Incredible India’! Het is een land van chaos, paleizen, lachende nieuwsgierige mensen, kleurrijk en indrukwekkend!

Wil je een van deze bestemmingen bezoeken? Of heb je andere reiswensen? Neem contact met mij op, ik help je graag je reisdromen te verwezenlijken!