Kirchberg- Wintersport plezier met kaiserwetter

Rike van den Beld-van Dijk op 16 December 2016
Kirchberg is al jarenlang een populair skigebied onder de Nederlanders, dus dat wilde ik graag met eigen ogen aanschouwen. Ik heb een shortski Kirchberg gemaakt om zo zelf het dorp, de bergen, de pistes en apres-ski te ervaren

Kirchberg opent haar eerste pistes al eind oktober, voor een niet gletsjer gebied is dat erg vroeg. Dit kunnen ze doen dankzij ‘Snowfarming’. Een techniek waarbij ze aan het einde van het seizoen de sneeuw op een grote hoop schuiven, isoleren en zo beschermen tegen de zon en warmte. In de herfst pakken ze de sneeuw weer uit en ruim 80% van de ingepakte sneeuw is dan nog over en kunnen ze hergebruiken. Dit spreiden ze dan uit over de pistes voor een goede ‘bodem’.

Kirchberg maakt onderdeel uit van de Kitzbuheler Alpen en biedt zo’n 175km aan pistes, geschikt voor zowel beginners als gevorderden, skiers als snowboarders. En wil je nog meer uitdaging? Breidt dan je skipas uit zodat je ook in Wilderkaiser Brixen im Thale en Saalbach Hinterglemm kan skien! Vanuit de rand van Kirchberg gaan 3 gondelliften naar boven. Eenmaal op hoogte kan je alle kanten op. Ski via de beroemde Hahnenkamm rennen naar Kitzbuhel of wil je een tocht maken naar Jochberg, dan kan dit natuurlijk ook. Dankzij de 3S bahn, maak je makkelijk de oversteek en ontdek je weer nieuwe pistes. Kitzski beschikt over moderne liften, er zijn nog maar enkele sleepliften, dit maakt wintersport in Kitzski extra comfortabel. Langs de pistes zijn diverse restaurants te vinden voor een heerlijke lunch, de terrassen naar de zon gericht en gezellige muziek.

Wij hebben heerlijke skitochten gemaakt om zo het hele gebied te ontdekken. En als ik dan in de stralende zon, strak blauwe lucht die heerlijke afdalingen aan het maken ben, dan kan mijn geluk niet op! En dan nog mogen genieten op het terras in de zon van een heerlijke Wienerschnitzel of Kaiserschmarren..... dan wil je niet meer naar huis!

Wil je eens wat anders doen dan skien of boarden? Op de Gaisberg in Kirchberg kan je de hele dag, maar ook ’s avonds per rodel de berg afsuizen. Deze rodelbaan is maar liefst 3,5km lang, de ultieme avondkick. Op donderdag en vrijdag avond kan je hier ook op je ski’s of board afdalen. De VVV organiseert de hele week diverse activiteiten, zoals sneeuwschoenwandelen, winterwandelen, een romantische arrensleerit en zelfs ijsklimmen!

Kortom, in Kirchberg hoeft niemand zich te vervelen. Wil je meer weten over Kitzski- Kirchberg Kitzbuhel? Ik adviseer je graag!

PS Kirchberg heeft ook in de zomer vele mogelijkheden!