Er gaat niets boven Groningen..Wadlopen met Hemelvaart

Walter Colijn on 02 June 2017

Deel dit:

Op vakantie gaan….kan ook in eigen land. Met mijn gezin doe ik dat meestal in de caravan, we zijn zelf enthousiast lid van de Nederlandse Caravan Club (NCC). Sleurhut is de geuzennaam van ons huis op wielen.

Hoe dan ook, op die manier zijn wij gedurende het jaar (van medio maart tot en met december) met regelmaat onderweg.

Als het op Facebook staat wordt gauw gezegd: Issie alwéér op vakantie?? Eh….ja.

In mei 2017 was onze bestemming de provincie Groningen voor een gezellig lang Hemelvaartsweekend. Bovendien vierden we onze 17e trouwdag. Het zonnige weer namen we vanuit ’t Gooi mee naar de bovenkant van ons land en dat zorgde voor een aangenaam verblijf in de meest noordelijke provincie van ons land.

Pleisterplaats was camping De Rousant en vanuit deze locatie bezochten we de Hemelvaartsmarkt in Eenrum. Enkele dagen later verblijdden we met onze groep van 70 deelnemers ook nog Abrahams Mostermakerij voor een rondleiding en Kaarsenmakerij Wilhelmus voor zelfgemaakte kaarsen met een bezoek.

Centraal gedurende het weekend stond het Wadlopen naar Engelsmanplaat. Dit werd ondernomen met 3 enthousiaste gidsen van Dijkstra’s Wadlooptochten uit Pieterburen.

Hierop had ik mij enorm verheugd en voorbereid, echter de nacht voordat we gingen kreeg ik koudwatervrees. Met mijn fysiek - degene die mij (leren) kennen ontgaat het niet en spreek er ook vrij over – was dat bij nader inzien onverstandig.

Dus ging de rest van mijn gezin (vrouw Karen, dochter Estelle en zoon Ryan) met goede moed voor 4,5 uur alleen op pad. Ik bleef achter op de dijk en zwaaide ze uit. Ik zou hen met de boot vanuit Lauwersoog gaan ophalen op Engelsmanplaat.

Het verhaal wil dat de trip inderdaad best wat natte moddervoeten, -enkels en -knieën opleverde, maar het ondanks die uitdaging een prachtige tocht was onder het heerlijke zonnetje.

Als gezegd ging ik vanuit Lauwersoog met de boot. Goed verzorgd door de wadlooporganisatie in samenwerking met Water Events Lauwersoog. Uurtje varen, even wachten tot men aan boord was en bijkomen op weg terug. Aansluitend werden de mensen die terug moesten naar hun auto keurig naar de startplaats Nes gebracht. Mijn gezin had mazzel, want ik was dus al met de auto aanwezig en wij konden dus gelijk terug naar de caravan. Op de camping konden we aanschuiven aan een zelf te organiseren BBQ.

De laatste volle dag van het weekend bezochten we Palingrokerij Postma en kregen we uitgebreide uitleg (met proeverij) van de palingvangst in het Groningse. Want de paling komt, naast o.a.Harderwijk en Volendam dus ook uut Grunnen.

Ook al was dit weekend geen Travel Counsellors reis, je kunt je uiteraard bedenken dat – vooral in groepsverband – er zeker mogelijkheden zijn dat ik dit voor een gezelschap kan samenstellen. En dan maken we er zeker een #tcexperience van.

Deel dit:

Terug Naar Boven