De Dominicaanse Republiek, verrassend mooi

Yvette Bodur - van der Ende on 29 September 2017

Deel dit:

De Dominicaanse Republiek, een pareltje in de Caribean

Op uitnodiging van het verkeersbureau van de Dominicaanse Republiek mocht ik met een aantal collega´s op studiereis naar de Dominicaanse Republiek. Omdat ik het eiland nog niet kende greep ik deze kans met beide handen aan.

We landden op de luchthaven van Puerto Plata. In deze omgeving zouden we de eerste dagen doorbrengen. Vanaf de luchthaven is het slechts een korte rit naar de hotels die vrijwel allemaal direct aan het prachtige strand liggen. Wij verbleven deze dagen in het Gran Ventana hotel. Dit werd onze basis van waaruit we de omgeving gingen bekijken. We begonnen relaxed met een boottocht naar Cayo Arena. Dit is niet meer als een zandbank midden in zee. Heel apart om ineens midden in zee zo´n eilandje op te zien duiken. De enkele aanwezige hutjes zijn op palen gebouwd zodat ze bij vloed droog staan. We werden hier verwend met vers fruit en smaakvolle cocktails.

De twee dagen in Puerto Plata leken een week te duren. In de resterende tijd in deze stad zagen we een rumfabriek, bezochten we de top van Mount Isabel de Torres per kabelbaan (van hieruit heb je een prachtig uitzicht) en waren we actief bij de watervallen van Damajaqua. Deze 27 watervallen, midden in het bos, werden eerst beklommen waarna de afdaling al glijdend en springend weer naar beneden. De tijd in Puerto Plata kwam ten einde in Cabarete, een bestemming die bekend staat om de relaxte surfer sfeer. Het prachtige strand veranderd in de avond in een groot terras. Hier op het strand genoten we van een heerlijk diner, met de voeten in het zand, veel beter kan het niet worden….

Onze tweede bestemming was het schiereiland Samana. Hier verbleven we in het Bahia Principe Cayacoa hotel. Het was best een lange rit maar absoluut de moeite waard. Wat een prachtig stukje eiland is dit zeg! Vooral voor natuurliefhebbers is dit een echte must see. Van hieruit gingen we per boot naar het natuurpark Los Haitises. Dit park bestaat eigenlijk uit kleine mini eilandjes voor de kust en is alleen per boot te bereiken. De middag brachten we door op het mooie witte strand van Cayo Levantado. De volgende dag was al net zo spectaculair. Per paard trokken we richting de limoenwaterval. Ook deze waterval was prachtig. Voor de lunch kwamen we terecht in een klein vissersdorpje waar de bewoners de vers gevangen kreeften voor ons op de barbecue legden. Speciaal voor ons werden de tafels en stoelen op het strand gezet en zo konden we genieten van het mooie uitzicht en heerlijke eten. Samana heeft bij mij echt een onvergetelijke indruk achter gelaten.

De laatste bestemming van onze reis was Punta Cana, via de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, Santo Domingo, reden we dwars over het eiland naar beneden. Hier verbleven we in het Memories Splash hotel. Dit hotel is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen. Het uitgebreide waterpark zal ze zeker vermaken. En natuurlijk ook hier weer een prachtig strand!

De laatste inkopen werden gedaan, souvenirs gekocht en toen zat de studiereis er al weer op. Ik heb echt genoten van het eiland. We hebben zoveel moois gezien dat een keer eigenlijk niet genoeg is. Kortom, ik ga zeker nog een keer terug!

Deel dit:

Terug Naar Boven