Heerlijke strandvakantie op Kos

Bianca Brouwer - van der Pels op 17 October 2009
De herfstvakantie is een uitstekende periode om naar Griekenland te gaan. De gemiddelde temperatuur ligt er nog ruim boven de 20 graden, zeker als je kiest voor de eilanden die dicht bij de Turkse kust gelegen zijn, zoals Kos.

Onze uitstekende all-inclusive accommodatie is gelegen op ca. 2 kilometer van Kos stad, direct aan een zandstrand. Het hotel biedt voldoende faciliteiten en restaurants en er zijn ook familiekamers, wat met kleine kinderen zeker een aanrader is. Verder biedt het resort diverse zwembaden en aparte kinderbaden.

Kos staat bekend als het fietseiland en bij vele accommodaties zijn dan ook fietsen te huur. Op het eiland vind je vaak fietspaden en het is heerlijk om op deze manier de omgeving te verkennen, of de “drukte” van Kos-stad op te zoeken. De haven van Kos-stad is een gezellige plek met er omheen vele terrassen en restaurants. Je kunt er ook boottochten maken of een dagexcursie boeken naar Bodrum in Turkije, die je bij helder weer prima kunt zien liggen. Aan het begin van de haven bevindt zich de Neratzi burcht. Vanaf de sfeervolle binnenplaats heb je een heel mooi uitzicht over de haven.

Ben je op zoek naar vertier en uitgaan in de vakantie? Dan is Kos-stad daar zeer geschikt voor, De Big Barstreet in Kos-stad is de hotspot van Kos in de zomermaanden, met vele bars, discotheken en restaurants. Wil je dit niet, kies dan voor een van de accommodaties buiten Kos-stad of in de andere plaatjes op het eiland.

Voor de liefhebbers van cultuur is er ook genoeg te zien, er zijn diverse archeologische plaatsen rond Kos-stad zoals een gymnasium en een Romeins amfitheater. Verder vind je net buiten Kos-stad het oudste ziekenhuis ter wereld, Asklepion. Het werd ongeveer 2000 jaar geleden opgericht door Hippocrates en er is niet zoveel meer van over, maar toch zeker een bezoekje waard! Vanaf de berg waar de resten van het ziekenhuis terug te vinden zijn heb je overigens een fantastisch uitzicht op de omgeving.

Een andere leuke activiteit is een bezoek aan de Thermen van Kos, Op een afstand van ongeveer 13 kilometer van Kos-stad bevindt zich de natuurlijk warmwaterbron Embros Thermae. Het water is ongeveer 40 graden en is voorzien van een flinke dosis zwavel, waarvan bewezen is dat het een gunstige werking heeft op het menselijk lichaam. Deze warmwaterbron is zeker een bezoekje waard en de toegang is gratis.

Het Lido waterpark is met kinderen een aanrader, Er is een heerlijk golfslagbad, een bubbelbad en natuurlijk zijn er ook verschillende glijbanen! Voor de allerkleinste kindjes is er een speciaal gedeelte.

Kortom, Kos is een uitstekende bestemming voor een ontspannen strandvakantie, met voldoende mogelijkheden voor excursies en uitstapjes. Wilt u meer informatie over Kos, of een andere Griekse bestemming, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op.