Het Wilde Westen van Amerika

Bianca Brouwer - van der Pels op 05 July 2014
Onze rondreis begint in San Francisco en uiteraard bezoeken we Fisherman’s Wharf en Chinatown, rijden we over de Golden Gate Bridge en bekijken we de cable cars. Een boottocht in de baai en langs Alcatraz mag natuurlijk niet ontbreken. De hop on – hop off bus is een prima middel om de stad te verkennen. Naast de vele bezienswaardigheden kun je er ook prima winkelen en zijn er heel veel leuke restaurants.

Na het stadsbezoek halen we de camper op en beginnen aan onze rondreis langs een aantal van de mooiste nationale parken aan de westkust van Amerika. Als eerste staat het Yosemite National Park op het programma. Bergen, bossen, rotsformaties, watervallen, meren en prachtige vergezichten kun je hier vinden. Via de Tioga Pass verlaten we het park en bezoeken Mono Lake, een van de oudste meren van Noord-Amerika. Rondom het meer staan tufa’s, torens van kalksteen en het meer is erg zout.

We rijden door naar Mammoth Lakes. In de winter een skigebied en in de zomer een uitstekende plek om te wandelen, mountainbiken of vissen. Vanaf Mammoth Mountain heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Bij Twin Lakes kun je een “loop” rijden, waardoor je de meren van alle kanten kunt bekijken.

Na deze prachtige natuur is het tijd om ons te vergapen aan de glitter & glamour van Las Vegas! Overdag heerlijk winkelen en zonnen bij het zwembad, maar zodra het donker wordt lopen we over de Strip om de meest waanzinnige hotels te bekijken. Paris, New York, The Venetian, de fonteinen van the Bellagio of de vulkanen van the Mirage, het is één grote show.

Onze volgende stop is Zion National Park, een mooie combinatie van bossen, rotsformaties en kloven. Vervolgens rijden we naar Bryce National Park, één van de allermooiste parken. Je vind er rode rotsformaties in alle soorten en maten, die je vanaf verschillende uitzichtpunten kunt bewonderen. Ook zijn er allerlei wandelroutes te maken voor ieder niveau.

Bij Lake Powell bezoeken we de Glen Canyon Dam, een reusachtig bouwwerk met geweldig uitzicht op het meer. Ook maken we een boottocht door de Antelope Canyon, waarbij je tussen de rotsen doorvaart, wat een uniek effect geeft. Een leuk gezicht zijn de vele houseboats die je op Lake Powell vindt. Net buiten Page vind je Horseshoe Bend. Na een korte wandeling wordt je beloond met een spectaculair uitzicht op de rivier beneden.

Al bij het binnenrijden van Monument Valley krijg je een gevoel van herkenning. Veel van deze rotsen zijn gebruikt in bekende (cowboy) films en reclames. Fantastisch om dit nu van dichtbij te zien. Met een gids maken we in een 4-WD een rondrit door het park. Het leuke van kamperen in Amerika is, dat je op bijna iedere camping een BBQ vindt. Heerlijk ’s avonds buiten eten en relaxen na een dag vol indrukken.

Grand Canyon is een van de meest bekende parken en zeer indrukwekkend. In het hoogseizoen rijdt er een bus naar de verschillende uitzichtpunten, van waar je de canyon kunt bekijken. Een must is een zonsopkomt of zonsondergang bij de canyon, vanwege de prachtige verandering van kleur. Een spectaculair gezicht met helemaal in de diepte de Colorado River.

Onderweg naar Lake Havasu maken we een stop in Seligman. Dit stadje aan de oude route 66 heeft nog veel historische gebouwen, oude auto’s en leuke winkeltjes met souvenirs. In Lake Havasu bevindt zich de originele London Bridge, die in delen naar Amerika is gebracht en hier weer helemaal in ere is hersteld. Bij het meer relaxen we een dagje en genieten van de zon.

Terug in Californië verblijven we in Ventura. Een leuke plaats met een historisch centrum vol kleine boetieks, cafés en restaurants. Op het strand vind je een lifeguard en het gebied rondom de haven is ook een bezoekje waard.

Natuurlijk rijden we over de Highway 1, de meeste bekende kustroute in Amerika met prachtige uitzichten op verlaten baaien. Pismo Beach is een leuke stopplaats met een pier, groot strand en veel winkeltjes en restaurants. Ook Morro Bay is een mooi plaatsje om een paar dagen te relaxen.

Onze laatste stop, voordat we via San Francisco huiswaarts keren is Santa Cruz. Deze kustplaats staat bekend om de pier, waar een enorm pretpark te vinden is. Op het brede strand is het heerlijk zonnen en voor de kinderen is op de pier zeker een leuke attractie te vinden.

Na het inleveren van de camper verblijven we nog een laatste dag aan de rand van San Francisco. Een prima gelegenheid om nog wat inkopen te doen. Een goede afsluiting van een prachtige reis met de juiste combinatie van steden, natuur en relaxen.

Wilt u meer informatie over reizen naar Amerika, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op!