Israel, traditioneel & trendy

Bianca Brouwer - van der Pels op 12 February 2014
Samen met een aantal collega’s vertrek ik naar Israel om in 6 dagen een goede indruk van het land, de bezienswaardigheden en mogelijkheden te krijgen.

We arriveren eind van de middag in Tel Aviv en worden naar Jaffa gebracht. In dit oude en sfeervolle gedeelte van Tel Aviv vind je tal van leuke restaurants en hebben we een heerlijk diner met traditionele gerechten. Na het diner drinken we nog wat in een van de trendy hotels in Tel Aviv.

De volgende ochtend vertrekken we eerst naar Masada. Op ongeveer 600 meter liggen de overblijfselen van de vestiging die Herodes de Grote liet bouwen. Met de kabelbaan gaan we naar boven en krijgen we uitleg van onze gids. We genieten van het prachtige uitzicht over de Dode zee. Daarna lunchen we in een bedoeinenkamp, Kfar Hanokdim, waar we allerlei heerlijke gerechten voorgeschoteld krijgen en een koffieceremonie meemaken.

Natuurlijk mag een bezoek aan de Dode Zee niet ontbreken en uiteraard ervaren we hoe het is om in het extreem zoute water te blijven drijven.

’s Avonds ontdekken we dat Jeruzalem een hele levendige stad is, met tal van leuke cafés en restaurants. Een bezoek aan de avondmarkt is een echte aanrader, je vindt hier allerlei winkeltjes met kruiden, groente en fruit en later op de avond veranderen sommige winkeltje in een openlucht restaurant.

We beginnen de dag met een bezoek aan Yad Vashem, de gedenkplaats voor de slachtoffers van de Holocaust. Dit museum maakt op ons allemaal een diepe indruk. Na een korte rondrit komen we bovenop de Olijfberg aan. Vanaf het uitzichtpunt kijk je over de oude stad en heb je een geweldig zicht op de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. We maken een stadswandeling door de verschillende wijken en brengen een bezoek aan de Heilige Grafkerk. Ook lopen we door de Via Dolorosa, waar Jezus met het kruis heeft gelopen. Aan het eind van de middag gaan we met een gids naar de Klaagmuur en ervaren we hoe de sabbat wordt gevierd.

Terug in Tel Aviv maken we een stadswandeling langs de boulevard, door Neve Tzedek en bekijken de Bauhaus architectuur.’s Middags staat een segway tour op het programma die helaas door de weersomstandigheden van korte duur is. Het is wel ontzettend leuk! In de avond worden we door een gids meegenomen in het nachtleven van Tel Aviv, we gaan naar verschillende bars en clubs waar het tot laat heel gezellig is.

Onze laatste dag gebruiken we om de hotels in Tel Aviv beter te leren kennen. Van middenklasse tot luxe en van traditioneel tot trendy, er is een groot aanbod. We sluiten deze reis af met een diner in een visrestaurant aan de boulevard, voordat we de volgende ochtend heel vroeg terug naar huis vliegen.

Israel is een veilige en gevarieerde bestemming voor een stedentrip of zonvakantie, maar ook voor een mooie rondreis georganiseerd of per huurauto. Ik adviseer u graag over de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met me op.