Prachtig Garda

Bianca Brouwer - van der Pels op 09 August 2011
Na een heerlijke actieve week in Oostenrijk te hebben doorgebracht rijden we naar Italie. Een prachtige route door de bergen, om vervolgens onze bestemming voor de komende periode te bereiken, Garda!

Gelegen aan de oostkant van het Gardameer en een leuk toeristisch stadje. Bij de haven vind je vele terrassen en restaurants en in de kleine straatjes zijn winkeltjes en ijssalons te vinden. Er zijn nog verschillende oude gebouwen en in de omgeving kun je uitstekend wandelen. De markt, die eenmaal per week wordt gehouden is zeker een bezoek waard. Garda biedt een aantal kleine strandjes en de meeste accommodaties hebben een heerlijk zwembad.

Vanuit Garda kun je eenvoudig met de veerboot andere plaatsen aan het Gardameer bezoeken. Bijvoorbeeld Sirmione, gelegen op een landtong en een van de meest romantische plaatsjes aan het meer. Het centrum is autovrij en je kunt er heerlijk slenteren door de kleine straatjes. Bij de ingang van Sirmione staat een imposant waterslot van de Scaligeri. Het is een echt sprookjeskasteel met torens en kantelen en stamt uit de 13e eeuw.

Vlak bij Garda ligt Bardolino. Ook een leuke plaats met een gezellige haven en een wekelijkse markt. Het is echter ook bekend vanwege de heerlijke, iets prikkelende wijn die uit deze streek komt. Overblijfselen uit de Romeinse tijd duiden er op dat de Bardolino een heel oude wijn is. Overal in het plaatsje kun je de wijn proeven en uiteraard kopen!

Aan de overkant bevindt zich Salo, een van de meest elegante en luxueuze plaatsen aan het meer. Het oude gedeelte bereik je door een van de twee toegangspoorten die uit 1463 dateren. Het belangrijkste bouwwerk is De Dom, een prachtige kerk in Gotisch-Venetiaanse stijl. Winkelen kun je in Salo uitstekend, naast de toeristische vind je hier ook de meer elegante winkels!

Het Gardameer is een uitstekende bestemming voor liefhebbers van zon en water en kan prima met en zonder kinderen worden bezocht. Voor de kinderen bevinden zich in de buurt van Garda diverse pretparken, waarvan Gardaland het grootste en meeste bekende is. Ook kun je boten huren en naar hartenlust varen op het Gardameer. Natuurlijk zijn ook alle bekende watersporten te beoefenen op het meer.

Zoek je cultuur, dan is Verona slechts op korte afstand gelegen. Je kunt deze historische stad bezoeken eventueel in combinatie met een bezoek aan de opera.

Of je nu een hotel, camping, vakantiehuis of appartement prefereert, het is allemaal te vinden aan het Gardameer.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een vakantie aan het Gardameer of een combinatiereis met een andere bestemming in Oostenrijk of Italië, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op!