Zomers actief in Oostenrijk

Bianca Brouwer - van der Pels op 02 August 2011
Met de eigen auto zijn we op 2 augustus vertrokken en hebben een leuke stop gemaakt in Duitsland. Schwabisch Hall is een aanrader om een dag of paar dagen te verblijven. Een echt vakwerkstadje met leuke winkels en restaurants.

De volgende dag komen we rond de middag aan in Serfaus, Tirol onze bestemming voor een week. We verblijven in een mooi en ruim appartement op loopafstand van de kabelbanen en het centrum.

Bij een zomerverblijf in Serfaus ontvang je bij de meeste accommodaties gratis de Super Sommer Card. Hiermee kun je alle 7 kabelbanen gebruiken. Ook zijn er verschillende wandelingen inbegrepen en gebruik van de wandelbus. Deze verbindt Serfaus-Fiss-Ladis met elkaar en rijdt zeer regelmatig.

Voor kinderen is er animatie in de 2 Kinder-Clubs en zeer leuke activiteiten, zoals het Murmliwasser. Een speelgebied met water, zand en klimtoestellen. Er zijn in het hele gebied veel speelmogelijkheden voor kinderen, variërend van een speeltuin tot een springkussen en van ponyrijden tot de rodelbaan (ook voor volwassenen erg leuk!).

Het dorp zelf heeft een aantal supermarkten, winkels en voldoende restaurants. En met de uitstekende verbindingen met Fiss en Ladis (per kabelbaan of bus), hoef je de auto niet te gebruiken. Op de middenstations van de kabelbaan of helemaal boven op de berg zijn ook verschillende restaurants te vinden. Daarnaast worden er in de zomer ook activiteiten en evenementen georganiseerd, bijvoorbeeld een concert of muziekvoorstelling.

Uiteraard is de belangrijkste activiteit het wandelen in de bergen en genieten van de prachtige uitzichten. Of je nu een gevorderde wandelaar bent of nog nooit in de bergen hebt gewandeld, voor iedereen is er een geschikte route in het gebied te vinden.

Serfaus biedt ook in zomer uitgebreide mogelijkheden, zodat je je geen moment verveelt! Omdat Serfaus dicht bij de grens is gelegen is het uitstekend te combineren met een bezoek aan Italië. In een paar uur rijden ben je bijvoorbeeld aan het Gardameer of een van de andere Italiaanse meren.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden in Oostenrijk voor een zomer of wintervakantie of een combinatiereis met Italië, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met mij op!